Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında çok daha çekişmeli maçların oynanacağını belirterek, küme düşmeme mücadelesinin çok takımlı olacağını savundu.

6 TAKIMLI BİR YARIŞ

Aybaba, takımının kamp yaptığı Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Futbolda hiçbir şeyin önceden tahmin edilemeyeceğini ifade eden Aybaba, 'Şu anda küme düşme hattında 4 takım var gibi gözüküyor. Ben, birkaç takımın daha aşağı geleceğini ve 6 takımlı bir yarış olacağını düşünüyorum' dedi.

TAKIMIN PERFORMANSINI YÜKSELTTİK

İlk yarının son 6 haftasında göreve geldiklerini ve takımın performansını yükselttiklerini vurgulayan Aybaba, 'Çok gol attık, çok da gol yedik. Gerçekten iyi oynayıp alamadığımız puanlar var. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz ama iç sahadaki son maçımızı kazanarak ikinci yarıya daha moralli ve arzulu başlama isteğine sahip olduk. Kamp sürecinde de yüksek tempoda çalışma imkanı bulduk' diye konuştu.

EKSİKLERİMİZ VAR

Takımda eksikler olduğunu ve takviye yapmaları gerektiğine dikkati çeken Samet Aybaba, şunları kaydetti: 'Yetenekli çok oyuncumuz olmasına karşın kaliteyi daha da yükseltecek, oyunu tutabilecek 4-5 oyuncuyu kadromuza katmamız lazım. Devre arası transferleri zordur, kimse iyi oyuncusunu vermek istemez. Bu yüzden ligi biten takımlara bakıyoruz. İyi konsantre olup, iyi çalışıp, doğru transferler yaparsak, ikinci yarıda daha başarılı bir Eskişehirspor izlettiririz.'

BU KENTE YAZIK OLUR

Samet Aybaba, Eskişehirspor'un kuruluşunun 50. yılını kutladığını ve alınacak kötü bir sonuçta, kente yazık olacağını söyledi. Önemli bir futbol şehrini temsil ettiklerini dile getiren Aybaba, şu ifadeleri kullandı: 'İnanılmaz coşkulu bir seyircimiz var. Onların desteğiyle iç sahada avantajlı gözüküyoruz. Şu ana kadar dış sahada puan alamadık. Oyuncularım da deplasmanda puan alma konusunda istekli. Bu sene kulübümüzün 50. yılı. Kötü bir sonuçta bu kente yazık olur diye düşünüyorum.'

20 YILDIR SÖYLÜYORUZ

Aybaba, spor kamuoyunun gündeminde olan teknik direktör değişiklikleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Bunlar yeni tartışılmaya başlandı. Biz, 20 yıldır teknik adamlara yapılan muamelenin yanlış olduğunu söylüyoruz' şeklinde görüşünü aktardı.

BİZ FUTBOL AİLESİYİZ

Kulüplerin sene başında kafalarındaki plana göre teknik adam seçimi yapmalarının önemine değinen Aybaba, konuşmasını şöyle tamamladı: 'Kulüpler yapılarına, planlarına göre teknik adam tercih etmeli. Bunları hep tartışıyoruz ama önemli olan noktayı koyabilmek. Teknik direktörlere saygılı olunmalı, onlar da işlerine saygı duymalı. Bir devrede 5 teknik direktör değişikliği oluyorsa, kulüpte sıkıntı var demektir. Ülkemizde başkan alır, gönderir diye algılanıyor. Başkandır, belli bir şeyi temsil ediyor ama teknik direktör tercihinde de yol ayrıldığında da aradaki saygıyı ve bağı koparmamak lazım. Sonuçta biz futbol ailesiyiz.'

HEDEFİ BEŞİKTAŞ BAŞKANLIĞI

Diğer taraftan Siyah kırmızılı futbolcu Emre Güral ile, Manavgat da bir kolejdin düzenlediği söyleşiye katılan Samet Aybaba, gelecekte Beşiktaş Kulübüne başkan olmak istediğini söyledi. Aybaba, bir öğrencinin gelecekteki hedefiyle ilgili sorusu üzerine, 'Çocukluğumdan itibaren Beşiktaşlıyım. Önce tuttuğum takımda futbolcu oldum. Ardından antrenör ve teknik direktör oldum. İnşallah başkan da olurum' ifadelerini kullandı.

EMRE RENGİNİ BELLİ ETTİ

Siyah-kırmızılı futbolcu Emre Güral ise hangi takımı tuttuğuyla ilgili soruya, 'Beşiktaşlıyım diyebilirim' dedi. Çocukluğunda dayısının kendisine Beşiktaş forması hediye ettiğini anlatan 27 yaşındaki futbolcu, 'Beşiktaş'a o zaman sempatim başlamıştı. Beşiktaşlıyım diyebilirim' diye konuştu.

EN GÜZEL GOLLERİM

Emre Güral, en iyi golünün hangisi olduğu sorusuna ise 'Unutamadığım gollerimden birini Fenerbahçe'ye attım. Ardından da Beşiktaş'a attığım gol' cevabını verdi.

Samet Aybaba ve Emre Güral, söyleşinin ardından öz çekim yaptığı öğrencilerin forma ve eşofmanlarına imza attı. (A.A)


Editör: TE Bilisim