Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok sebze ve meyvedeki gibi karpuzu da dokunmadan almak zorunda kaldık. Geleneksel olarak karpuz seçerken yaptığımız tıklatma işini virüs tehdidi geçene kadar yapamayacağız. Peki, tıklatmadan iyi karpuzu nasıl seçeceğiz? Pazarcı Emin Özkaya, iyi karpuz seçmenin tüyolarını anlattı. Özkaya, 'Vatandaş önce karpuzun rengine bakmalı. Karpuzun rengi parlak olmalı, şekli de yuvarlak olmalı. Arka tarafındaki düğmeler dolgun olmalı. Çukur olan karpuzun için kötü çıkar. Vatandaşın elini vurup vurmaması önemli değil' dedi. Sapının kuru olması veya yeşil olmasının herhangi bir belirti olmadığını savunan Özkaya, 'Kesinlikle alakası yok. Sapı iki günde kuruyor zaten. Sapıyla bir alakası yok. Normal bir karpuz sergide 25 gün bekliyor. Daha da olgunlaşıyor. 50 yıldan beri bu işi yapıyorum öyle bir şey yok. Bir hafta 10 günde karpuzun içi boşalmaz' ifadeleri kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim