Karapınar 2. Etap Dönüşüm Projesi kapsamında uzun yıllardır çözüm bekleyen vatandaşlar, evlerinin yıkılmak üzere olduğunu söyledi. Birçok insanın mahalleyi terk etmek zorunda kaldığını anlatan mahalle sakinleri, evlerinin bakımsız olduğunu ve çevredeki boş, metruk evler nedeniyle sokaklarda fareler gezdiğini, evlerini farelerden temizlemeye çalıştıklarını ifade etti. Huzur Mahallesi'nde yaşayan insanların gariban olduğunu, bu nedenle de mahalleyi terk edip kiraya çıkamadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek bir an önce mahallede dönüşümün başlaması gerektiğini kaydetti.
'EVLERİMİZ VİRAN HALDE'
Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan'ın TOKİ'nin imar planlarına itiraz etmeyeceğine dair verdiği sözden umutlu olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, 'Artık biz de temiz, düzgün evlerde oturmak istiyoruz. Evlerimiz viran hale geldi. Fareler geziyor sokaklarda, evlerde' dedi.

'VATANDAŞLARIMIZ ISTIRAP İÇİNDE'

Mahallenin 60 yıllık bir mahalle olduğunu ve bu nedenle evlerin çok eski olduğunu söyleyen Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, 'Evlerimiz çok eski. 60 yıllık mahalle burası. Fakat bu evler artık döküldü. Perişan durumda evler. Vatandaşlarımız ıstırap içinde. Şehrin merkezinde yanımızda 10'ar katlı evler varken, şimdi kötü evlerdeyiz. TOKİ itiraz etmeyecekmiş. O yüzden seviniyoruz biz. TOKİ itiraz etmediği an mahallemizi kurtarmış olacağız' diye konuştu.

'BURASI GARİBAN MAHALLE'

Her yerin perişan olduğunu ve birçok kişinin mahalleyi terk ettiğini anlatan mahalle sakini Birol Yavuz, 'Ben 55 senedir bu mahalledeyim. 2007'den beri bu sıkıntıları yaşıyoruz. 1. Etap'tan itibaren başladı. 50-60 senelik binalar var. Bunlar için hiçbir işlem yapılmadı. İlkokulumuz vardı. O yıkıldıktan sonra buralar daha da perişan oldu. Huzur'un vatandaşı kalmadı burada. Eski binalar olduğu için genelde Afganlar, Suriyelilere kiraya verildi. Evlerin çatıları akıyor. Her yer perişan. Vatandaş olarak rahatsızız. Mahalleden gitmek istemiyorum. Doğma büyüme buralıyım. Burası gariban mahalle' şeklinde konuştu.

'EVİMDE FARELER GEZİYOR'

'Kendi aldığımız emekli maaşımız 2500 lira. Kiraya çıksak, çıkamayız' diyen mahalle sakini Hidayet Demir, '1988'den burada oturuyorum. Evleri yaptırmaya gücümüz de yetmiyor. Kendi aldığımız emekli maaşımız 2500 lira. Kiraya çıksak, çıkamayız. Tek ümidimiz TOKİ. Bir an önce gelsin buraya yeni binalar yapsın diye bekliyoruz. Fareler dolu her yerde. Evler boş, metruk, yıkılmış. O yüzden her yer pis. Fare dolu. Dibimdeki ev boş senelerdir. Her şey çürüdüğü için oradan fareler çıkıyor. Bizim eve de gidiyor. Sokaklarda da geziyor fareler. Buraların durumu çok kötü. Burada oturanlar gariban vatandaş. İnsanlar o yüzden kiraya da çıkamıyor' dedi.

'BAKIM YAPTIRAMIYORUZ'

'Bakım yaptıramıyoruz, fareler içinde her yer' diyen diğer bir mahalle sakini Şükrü Baytar, 'Bakım yaptıramıyoruz, fareler içinde her yer. Senelerdir bekliyoruz. Ha bu sene ha önümüz sene deyip duruyorlar. 1985'ten beri buradayız. İnşallah bu sefer çözülecek diye bekliyoruz. Mahalleden gidenler çok oldu. Garibanlar kaldı. Gidenler mültecilere verdi. Kimse kalamaz ki burada. Evler harabe, boş. Bu boş evlerde içkiciler doluyor. İnsan bir şey de diyemiyor. Mutlaka çözülmesi gerekiyor bu sorunun. Şehrin göbeğinde harabe olarak kaldı burası' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ







Editör: TE Bilisim