Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.
ESNAF MAĞDUR OLDU
Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Safa Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şehir ekonomisinde ve ticaretinde hala bir hareketlilik olmadığını ifade eden Şen, 'Esnafımızın ticareti hala sıkıntılı bir şekilde devam ediyor. Önümüzde de kış var bildiğiniz gibi fakat bizim şehrimiz gibi Türkiye'de pek çok şehir üniversite şehri, öğrenci şehri. Dolayısıyla şehrimizin ekonomisine çok ciddi manada katkı koyuyorlar. Şehrimizde öğrencilerimizin alışverişlerinden esnafımız para kazanıyor. Tabi uzaktan eğitime geçilince şehrimize öğrenci gelmedi. Öğrencilere dayalı ticaret yapan esnaf da mağdur oldu. Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu. Şehir esnafı olarak cumhurbaşkanımızın açıklamasından çok memnun olduk. Bunun bir an önce hayata geçirileceğini ve bir an önce yüz yüze eğitime geçileceğine inanıyoruz. Tedbirleri alarak yüz yüze eğitime geçilebilir' ifadeleri kullandı.
BİR AN ÖNCE AÇILMALI
Günlük yaşantının devam ettiğini belirten Şen, 'Herkes tedbirlerini alırsa Covid'ten korunmuş oluruz. Öğrencilerimiz, hocalarımız 14 kurala uyarsa yüz yüze eğitime geçilir. Öğrencilerimiz bizim istikbalimiz. Onların geleceğe bilgili hazırlanması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize yüz yüze eğitime ilişkin müjdeyi verdi. Bir an önce açılmasını istiyoruz. Esnafımız da dört gözle bekliyor. Çünkü bu şehrimizin ticaretine katkı sağlayıp, hareketlendirecek' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim