Fabrika gibi işliyor
1961 yılında kurulan ve ilk günden bu güne sayısız sporcu yetiştiren DSİ Bentspor, Türk sporuna kazandırdığı milli sporcularla da adeta çvünç kaynağı. Yeşil-Beyazlı kulüpte yaz dönemi oldukça verimli geçiyor. Küçük sporcular futbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında her gün antrenman yapıyor. Hem yeni sporcular yetişiyor hem de spora daha önce başlamış ve elit takımlara girmiş olan küçük bireyler kendilerini geliştiriyor.

İlk antrenmanı yaptılar
Futbol yaz okulunda küçük sporcular ileride iyi birer futbolcu olmak için deneyimli antrenör Özcan Canbek yönetiminde çalışıyor. 2006-07 doğumlu sporcular dün ilk antrenmanlarını gerçekleştirdiler. Heyecanları gözlerinden okunan küçük sporcular hedeflerini ise ileride başarılı birer futbolcu olmak olarak belirledi. Küçük futbolcular dün ısınma hareketlerinin ardından top sürme ve pas çalışmaları gerçekleştirdi.

'250 başvuru oldu'
DSİ Bentspor'da futbol antrenörü Özcan Canbek 2006-2007 grubu ile hafta sonları 09.00-10.30 arası çalışacaklarını belirtti. Canbek, 'Daha önce başlayan yaz futbol okulumuzda bugün ise 2006-2007 doğumlular top başı yaptı. Bu grubumuzda ortalama 20 çocuğumuz var. Toplamda ise bu sene yaz okullarımıza 250 civarı başvuru oldu. Amacımız her sene olduğu gibi iyi futbolcular yetiştirmek ve altyapı takımlarımıza futbolcular kazandırmak' ifadelerini kullandı.

İyi başlamak istiyorlar
Futbol branşında yeni başlayanların yanı sıra elit takımlar da yaz döneminde antrenmanlarını sürdürüyor. 2010'lulardan oluşan altyapı takımı antrenör Mert Konuk idaresinde çalışırken 2006'lılardan oluşan altyapı takımı ise Özcan Canbek idaresinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaz tatilini iyi değerlendirmek isteyen altyapı futbolcuları 2018-19 sezonuna bomba gibi başlamak için her gün antrenman yapıyor.

Baba-kız eğitim veriyor
DSİ Bentspor'da voleybol yaz okulu çalışmaları da devam ediyor. 19 Haziran'da başlayan yaz okullarında sporcular 11 grup halinde antrenman yapıyor. 2009-2010-2011 doğumlulardan oluşan yeni başlayanlar grubunu deneyimli antrenör Kazım Tokat ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı'nda da forma giyen kızı Ayça Tokat çalıştırıyor.

'Sporu sevdirmek istiyoruz'
Deneyimli Voleybol Antrenörü Kazım Tokat yaptığı açıklamada, '6 antrenörle çalışmalarımız 19 Haziran'dan beri sürüyor. Amacımız çocuklarımıza sporu sevdirmek. Onlara okul ile sporun bir arada gidebileceğini göstermek istiyoruz. Biz onların ileride başarılı birer voleybolcu olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda da haftanın her günü farklı yaş grupları ile antrenmanlar yapıyoruz' dedi.


Onlara durmak yasak
Yeşil-Beyazlı kulüpte masa tenisi branşında da antrenmanlar yapılıyor. Masa tenisine yeni başlayan sporcular bu branşın inceliklerini kavrayabilmek için yoğun tempoda antrenman yaparken daha önce masa tenisine başlamış ve altyapı takımlarına girmiş sporcular ise yaz döneminde tekniklerini ilerletebilmek için antrenörler Ziya Öner, Dilek Bayrak ve Zehra Durmaz idaresinde ter döküyor.
Editör: TE Bilisim