ESO Üyelerinin katılımı ile her Çarşamba düzenlenen fuarların 9'uncusu gerçekleştirildi. 2. ve 16. Meslek Grubu Makina Ekipman Kurulumu, Atık Yönetimi ve Bina İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen fuara kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katıldı.
YERLİLİK ARTIYOR
ESO'nun Hizmet Binasında yapılan fuarın açılışında konuşan Kesikbaş, 'Fuarlar ile Eskişehir'deki yerlilik oranımızı artıyoruz. Şehir dışından iş birliği kurduğumuz tedarikçilerimiz varken fuarlar sayesinde bu firmaları Eskişehir'e taşımaya çalışıyoruz. Hep şunu söylüyorum; Dünya stratejik iş birlikleri ile yürüyecek ve şirketlerimizi böyle geliştireceğimiz bir döneme geliyoruz. Özellikle 2020'den sonra bunu göreceğiz' dedi. İş birliği ve firmaların pazar paylarının geliştirilmesine yönelik çalışmaları olduğunun üzerinde duran Kesikbaş, '30 Afrika ülkesinin Büyükelçi ve Ticaret Ataşeleri önümüzdeki hafta ESO'da sanayicilerimiz ile bir araya gelecek. Afrika ülkeleri ile işbirliği sağlamak isteyen tüm firmalarımızı toplantımıza davet edeceğiz' dedi.
ÖRNEK GÖSTERİLİYOR
Atık yönetimi ile ilgili fuar açılışında değerlendirmelerde bulunan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli, 'Bütün sanayi kuruluşlarının, tehlikeli tehlikesiz atık sorununu çözen, ekonomiye kazandıran firmalarız. Eskişehir bu konuda öncü, örnek bir şehir haline geldi. Ankara özellikle buradaki tesislerimizi örnek olarak gösteriyor' diye konuştu. Fuar açılışında konuşan Meclis Üyesi ve 16. Meslek Komitesi Başkanı Erol Öz, 'Fuarlar gerçek anlamda çok etkili oldu' dedi. Fuarları iş birliği sağlama anlamında değerlendiren Meclis Üyesi Muhsin Akbaş ise 'Fuarların Eskişehir'e vizyon kattığını, iş birliği anlamında her hafta daha fazla fayda sağladığını görüyoruz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim