Ödül töreniyle ilgili olarak ESO'da düzenlenen toplantıda konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, etkinlik hakkında bilgi verdi. ESO olarak her platformda yeniliği ve yeniliğin gelişimini savunduklarını belirten Özaydemir, 'ufuklar açmak ve genç girişimcilerimizi desteklemek önceliğimiz olmuştur. İnovasyonu da yeni fikirleri de gençlerimiz gerçekleştirecek. Onların yanındayız' dedi.

Ödüller 4 alanda olacak

Kısa adı GİG olan Gelecek için Girişimci 2016 ödüllerinin Eskişehir'deki girişimcilik ekosisteminin ortaya çıkardığı bir proje olduğunun üstünde duran EsGGK Başkanı Egemen Temizsoy, GİG 2016 Girişimcilik Yarışması'nın 4 kategoriden oluştuğundan bahsetti. Seçilerek ve ya atanarak görevlere gelen kendilerinin görevleri bittikten sonra da GİG organizasyonlarını görmenin en büyük istekleri olduğundan bahseden Temizsoy, 'girişimciliğin ülkemiz için ne denli önemli olduğunun farkındayız bunun içinde GİG markasını şehrimiz girişimciliğine armağan ediyoruz. Umarız ki bundan sonra olacak her GİG bir öncekinin çıtasını yükseltir ve GİG'den Eskişehir ve dünya ya yakışır markalar çıkar' diye konuştu.

Toplantıda konuşan Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ARİNKOM Yöneticisi M. Hakan Dağ ise toplantıda girişimciliği ve genç girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. (HM)

Editör: TE Bilisim