Olayı anlatan vatandaş, 'Sabah çocukları almaya gelen okul servisinin kapısı bozulunca tamir için Sanayi Sitesi'ne götürüldü. Bir süre sonra ben de çocukları merak edip ne olup bittiğini öğrenmek için Sanayi Sitesi'ne gittim. Aracımızın yanına geldiğimde lastiğin altında ve çevrede kağıt parçaları gördüm. Çamur içinde oldukları için ilk önce para olduğunu fark edemedim. Daha sonra kağıt para olduğunu görünce hepsini topladım. Bazıları 200 liralık banknot olan paraların tamamı 6 bin 800 liraydı. Seyitgazi Belediyesi'ne gidip ilgililereparayı teslim ederek durumu anlattım ve anons edilmesini söyledim' dedi.

ÇOK MUTLU OLDUM

Bir süre sonra belediyeden kendisinin arandığını ve paraların sahibinin bulunduğunun söylendiğini anlatan vatandaş, 'Ben de belediyeye gidip sahibi ile görüştüm. Sahibi yine aynı sitede oto elektrikçisi olan Cemal Kaya isimli bir hemşehrimizmiş. Zaten üst başından esnaf olduğu da belliydi. Zabıta görevlisi Halil Şakar parayı kendisine teslim etti, ben de çok mutlu oldum' diye konuştu.

HARAMA EL UZATMAM

Bulduğu parayı bir an olsun kendisine almayı aklından bile geçirmediğini söyleyen duyarlı vatandaş, 'Ben harama el uzatmam. Bu paranın sahibinin olaydan sonra ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum. Onun helalden kazanıp biriktirdiğini ben haram olarak yiyemem ki. Bu yaptığımı kim olursa zaten yapardı. Çok mutluyum' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim