Karşılıklı goller
Ligde oynadığı son iki maçtan 6 puan çıkartan Eskişehirspor, Milli ara sonrası dün Erzurumspor'u konuk etti. 9 bini aşkın taraftarının desteğini arkasına alan Es Es, maça hızlı başladı. Jesse'nin 3'üncü dakikadaki golüyle Siyah-Kırmızılı takım 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 5 dakika sonra bu kez konuk Erzurumspor fileleri havalandırdı. Hızlı başlayan maçta tempo ara ara düşse de genel olarak yüksekti.

Eleştirilen düdükler
Her iki takım da gol pozisyonu üretti ancak son vuruşlardaki başarısızlıklar nedeniyle golü bulamadı. Özellikle Feyzi'nin topunu tamamlayamayan Furgan, çok net bir fırsatı harcadı. Maçın kırılma anlarından biriydi. İlk devre 1-1'lik eşitlikle sona erdi. İkinci devrede de maçın temposu yüksekti. Maçın hakemi Caner Ak'ın özellikle ikinci devre verdiği kararlar tepki çekti. Takdir haklarının birçoğunu Erzurumspor'dan yana kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Tüm kozlarını sahaya sürdü
Coşkun Demirbakan Issah-Furkan Balaban değişikliği yaparken, Erkan Sözeri ise Hamroun, Rashad Muhammed ve Hasan Ayaroğlu'nu sahaya sürdü. Orta saha ve hücum oyuncularının oyundan düştüğü dakikalarda konuk ekip daha net fırsatlar bulmaya başladı. 81'inci dakikada bir kırılma anı daha vardı. Furkan Balaban'ın ceza sahası içinde yakaladığı pozisyonda top savunmadan döndü.

Takım geriye çekildi
Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Erzurumspor, Es Es'in kalesine yüklenmeye başladı. Psikolojik olarak geriye çekilen Siyah-Kırmızılı takımı ileride top tutamadı. Sağlı sollu ataklarla bunaltan Erzurum ekibi, son dakikada golü buldu. Ceza sahası içinde yaşanan pozisyonda Melih topu çıkartmayı başardı. Ancak top Hamroun'un önünde kaldı. Cezayirli futbolcu yaptığı vuruşla takımına 3 puanı getirdi.

Atmamız lazımdı
Eskişehirspor'da Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan maç sonrası yaptığı açıklamada, 'Zorluk derecesi yüksek maçlardan biriydi. Her maçın senaryosu ayrı. İlk devre rakibimiz üstündü ama ikinci devre yaptığımız değişikliklerle üstünlüğü ele aldık. Pozisyonlara girmemize rağmen final paslarında ve şutlarında gol atamadık. Futbolcularım iyi mücadele etti. Ellerinden geldiği kadar hepsi canla başla çalıştı. Ben oyundan ve mücadeleden memnunum. Taraftarımızdan özür dileriz. Opsiyonumuz var, 30 puan daha kaybedebiliriz. Kalan 22 maçta telafi olacak, çok maç oynayacağız. Penaltıdan kolay pozisyonları atamadık, atmamız lazımdı' diye konuştu.

Jesse'nin golü yetmedi
Eskişehirspor'un başarılı futbolcusu Jesse Sekidika, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasında henüz 3'üncü dakikada golü buldu. Sissoko'nun pasında topla buluşan Jesse, Aykut Demir'i çalımlayarak düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. Jesse ikinci yarıda ise ilk yarıdaki performansından uzak bir oyun sergiledi.

Bahri Bakaç aday olacak
Eskişehirspor Erzurumspor karşılaşmasının sonunda ES TV'ye konuşan Bahri Bakaç bugün yapılacak kongrede başkan adayı olacağını söyledi. Önündeki tek engelin kulübe üye olmaması olduğunu söyleyen Bakaç, '3 aydır başkanlık çalışmasında büyük yol kat ettik. Kulübün mevcut sıkıntılarını biliyoruz. Dersimize iyi çalıştık, fırsat verirlerse adaylığımı ilan edeceğim. Kulübe üye değilim. Hesap uzmanıyım, para kaynaklarım var. Bütün mesaimi Eskişehirspor için harcayacağım. Ekibim hazır, eğer listem kabul edilirse adaylığımı kongre salonunda açıklayacağım. Üyelik başvuru yaptık ama üyeliğimiz yönetim olmadığı için kabul edilmedi' dedi.

Protokol ilgi göstermedi
Eskişehirspor'un Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ile oynadığı karşılaşmada protokol tribünü boş kaldı. Maddi ve manevi olarak her zaman Eskişehirspor'un yanında olan Emniyet Müdürü Engin Dinç zorlu karşılaşmayı takip eden ender isimlerdendi. Hiçbir siyasinin yer almadığı karşılaşmada bir kez daha Eskişehirspor'un yalnız bırakıldığı gözler önüne serilmiş oldu.

Osman Taş maçı izledi
Eskişehirspor başkanlığı görevinden istifa eden Osman Taş, TFF 1. Lig'in 12'nci haftasında oynanan Eskişehirspor-Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor karşılaşmasını locadan takip etti. Geçtiğimiz hafta ertelenen kongreye gelmeyen ve tepki toplayan Osman Taş'ın yarın ki kongrede yer alması bekleniyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

3 Sissoko'nun ara pasında hareketlenen Jesse, ceza sahası içerisinde topla buluştu. Savunmadan şık bir çalımla sıyrılan Jesse'nin vuruşu filelerle buluştu. 1-0

8 Erzurumspor atağında Obertan'ın sağ kanattan açtığı ortaya ön direkte iyi vuran Emrah, topu ağlara gönderdi. 1-1

27 Emrah Başsan'ın ceza sahası yayından kullandığı serbest vuruşta soluna giden topu kaleci Melih çıkardı.

37 Mehmet Feyzi'nin ortasında topa istediği gibi dokunamayan Furgan Polat, net bir fırsatı harcadı.

57 Erzurumspor'da sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Ahmet'in sert şutu az farkla auta gitti.

60 Çalımlarla rakip kaleye yaklaşan Sissoko kaleci Sehic'i geçemedi.

81 Ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Furkan Balaban'ın sert şutu savunmadan döndü.

90+3 Erzurumspor atağında kaleci Melih'den dönen topu tamamlayan Hamroun takımını öne geçirdi. 1-2
Editör: TE Bilisim