GÖZ ARDI EDİYORLAR
Son 2 yıldır diktatörlük ile Eskişehir futbolunun yönetildiğini belirten Bakırcı 'Şimdi diyorlar ki kulüpleri birbirine düşürmemek için atama yoluyla İl temsilcisini belirleriz. 2 yıl öncede aynı yolu denediler de ne oldu. Her şey güllük gülistanlık mı? Kulüplerin haklarını göz ardı eden zihniyet ile liglerimizin ve futbolumuzun geldiği nokta ortada.'

AYNI MUAMELE YOK
Bakırcı ayrıca 'Lütfen benim merakı gidersinler! Futbol İl temsilcisinin atanmasına vesile olacak kişiler, bir ve ikinci amatör kümede bu sezon kaç tane maç izlediler. Kaç kez gelerek kulüplerin sıkıntılarını sordular. Bu yıl yaşanan skandallar zaten ortadayken, çözüm üretebildiler mi? Bu şehirde sadece Bölgesel ve Süper Amatör Lig oynanmıyor. Süper Amatör Küme'de açıklanan para ödülünün sezon sonunda verilmesi bir kenara, içki masalarında tören düzenlenmesi ne kadar doğru? Çok büyük yanlışlar var. Mesela Eskişehirspor'un amatör kulüplere dağıtılmak üzere EASKF'ye verdiği biletlerin kimlere dağıtıldığını merak ediyorum. Lütfen açıklasınlar. Ama kimse hikaye anlatmasın. Benim İl temsilcisi olmam ya da olmamam önemli değil. Önemli olan bu zihniyetlerin değişmesi.' dedi.

DEMOKRATİK HAKLARIMIZ VAR
Atama yolunun Eskişehir futboluna bundan sonra çok daha derin zararlar vereceğinin altını çizen Gürol Bakırcı '1 Oy alsak bile hiçbir adayın demokratik hakkını elinden alamazlar. Sonuna kadar bu anlamda mücadelemizi vereceğiz. EASKF yönetimi daha fazla yıpranmak istemiyorsa, önceliğini kulüplerin sıkıntılarına versin' ifadelerini kullandı.

SEÇİM YAPAMAYACAK KADAR ACİZMİYİZ?
Futbol İl temsilciliğine adaylık sürecinde yaşananları manidar bulan Bakırcı 'Futsal ligi düzenliyorlar. Bir bakıyoruz EASKF'de görev yapan kişilerin kulüpleri ligde. Birçok kulübe ve geçen yılın şampiyonu olan takıma haber verilmiyor. Çeşitli yaş gruplarında karmalara antrenör ve oyuncular seçiliyor. Neye, hangi kritere göre ve kim seçiyor açıklasınlar. Sonra bir bakıyoruz ki bu Futsal Ligi ve Amatör Karmaları belirleyen kişi futbol il temsilciliğine adaylığını açıklıyor. Bunların hepsi rastlantı mı acaba? Yaşananlar çok manidar. Bu şehir bir futbol il temsilciliği seçimini yapamayacak kadar aciz mi?' dedi.

PROJELERİM VAR
Bakırcı son olarak 'Yine söylüyorum. Seçilip seçilmemek önemli değil. Önemli olan bu düzenin değişmesi. Eğer Futbol il temsilcisi olursam önemli ve farklı işlere imza atmayı planlıyorum. Mesela şehrimize gelen takımlara bir şehir turu düzenlenebilir. Birçok kulüp şehrimizi görmeden ve tanımadan gidiyor. Başarılı sporcularımıza burs çıkartmak ve Kulüp başkanlarıyla da her ay istişare toplantısı yapmak planlarımdan sadece bir kaçı. Umarım atamayla değil de, Eskişehir futboluna yakışır bir seçimle Futbol İl Temsilcimizi belirleriz. Ve kazanan Eskişehir futbolu olur' şeklinde konuştu. (Spor Servisi)


Editör: TE Bilisim