Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol imza törenine ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ESOGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Ahmet Çabuk ve Prof. Dr. Kamil Çolak ile ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özden Tezel katıldı.
NİTELİK ARTACAK
İmza töreninde konuşan ve üniversitenin imkanlarını kendilerine açtığı için Rektör Şenocak'a teşekkür eden Hakan Cırıt, 'Eğitimin niteliğini artırmak ve 2023 eğitim vizyonundaki hedeflere ulaşarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak adına üniversiteler ile işbirliği yapmaya büyük önem veriyoruz' dedi. Artık ülke içi karşılaştırmaların bir anlam taşımadığını, mesleki anlamda ülkenin değil dünyanın en iyisinin temel alınmasının gerektiğine vurgu yapan Tezel, eğitimdeki sorunlara ayakları yere basan çözüm önerileri getirilebilmesi için teori ile uygulama arasında sağlıklı, sürekli ve kurumsal ilişkiler tesis edilmesi, müşterek çalışmalar yapılması, bu çalışma sonuçlarının değerlendirilerek gerekli iyileştirmelerin gerçekleştirilmesi ve inovasyon mükemmelleştirme sürecinin aksamadan devamının sağlanmasının gerektiğini söyledi.
İYİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRMELİ
İyi bir sistemin işlemesi için öncelikle iyi öğretmenler yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör, Şenocak, 'Öğretmenler teorik bilginin yanı sıra uygulamaya ve araştırmaya yönelik eğitim almalılar. Araştırma teknikleri üzerine bilgi sahibi olan öğretmenler mesleki hayatlarında da bunu hayata geçirirler' diye konuştu. Konuşmaların ardından üniversite ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol ile iki kurumun; öğretmen adaylarının mesleki gelişimleri, ortak proje çalışmaları ve bilimsel faaliyetler, öğretmen ve akademisyen ortaklığı ve öğrenci temelli uygulamalar gibi alanlarda işbirliği yapması öngörülüyor. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim