EOSB Başkanı Nadir Küpeli; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Oktay Emir'i ağırladı. Ziyarette, EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç ile Denetim Kurulu Üyeleri Hikmet Çetin ve Samet Özkaya da yer aldı.
PROJELERİ ANLATTI
EOSB hakkında Rektör Çomaklı'ya bilgi veren Başkan Küpeli, 514 firmanın bölgede faaliyet gösterdiğini ve bu firmalarda yaklaşık 42 bin kişinin çalıştığını ifade etti. Ziyarette, EOSB'nin Lojistik Merkezi, İş Merkezi, Teknoloji Geliştirme Merkezi, Atık Çamuru Kurutma Tesisi, Destek Merkezi ve MEGEM A.Ş. gibi birimlerinin faaliyetlerini anlatan Küpeli, Yaşam Parkı Projesi ve Organize Sanayi Bölgesinin nitelikli insan ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Teknik Kolej projesini de anlattı. Küpeli, Anadolu Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile hayata geçirecek iş birliklerine her zaman hazır olduklarını vurguladı.
PLAN OLUŞTURACAKLAR
EOSB faaliyetlerini ilgi ile dinleyen Rektör Çomaklı 'Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi çok önemli işlere imza atıyor. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak sanayiye faydalı olabileceğimiz alanların olduğunu düşünüyoruz. Birlikte hayata geçirebileceğimiz projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunmamız üniversite-sanayi iş birliği için önemli. Anadolu Üniversitesi olarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ne elimizden geleni yapmaya hazırız' diye konuştu. Ziyarette, somut veri elde etmek adına yapılabilecek iş birliği planı oluşturulmasına karar verildi. HM
Editör: TE Bilisim