İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan KESK, DİSK, Tabip Odası ve bazı STK'lar, iktidar tarafından eğitime yapılan politikaları eleştirerek yürüyüş düzenledi. Eğitim Sen üyeleri ise dün 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Toplanan grup Hamamyolu Saatli Park'a sloganlar eşliğinde yürüdü. Saatli Park önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu din derslerinin vicdan özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdiğini ancak Türkiye'de zorunlu din dersleri ile ayrımcı ve dışlayıcı uygulamaların ortaya çıktığını savundu.

AKP GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ

Laik ve bilimsel eğitim almak istediklerini vurgulayan Demir şöyle konuştu: 'Yani fıtrat, kader kavramları ile örülmüş bir hayat değil, özgürlük-eşitlik-hak-adalet kavramlarının geçerli olduğu bir hayat istiyoruz. İnsanlık mirasının ortaya koyduğu çağdaş değerlerin ve bilimin ışığında yürümek istiyoruz. O nedenle gün ayrışma değil bir araya gelme, toplumun yeniden nefes almasını sağlama günüdür. Hayatımızı nasıl yaşayacağımız bizim elimizdedir. AKP gölge etme başka ihsan istemez.'

ZORUNLU DİN DERSİNE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri zorunlu din derslerine tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.
Birleşik Haziran Hareketi'nin düzenlediği yürüyüşe katılan yaklaşık 100 kişilik grup, Göztepe Mahallesi'nde bulunan Battalgazi Ortaokulu önünde toplandı. Çocuklarını okula göndermeyerek zorunlu din derslerini boykot eden grup, çeşitli dövizler hazırlayarak tepkilerini gösterdi. Grup, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı'nın yanında bulunan Pir Sultan Abdal Parkı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Ender Pervane, laik eğitime vurgu yaparak, 'Çocuklarımız ve geleceğimiz görülmemiş bir saldırı altında olduğu için boykottayız. Biz çocuklarımızı okula hurafeler öğrensin, körpe beyinleri korkularla çarpılsın diye göndermiyoruz. Bilimsel düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, aydınlanmanın kazanımlarını deneyerek öğrensinler diye gönderiyoruz. Bu nedenle boykottayız' dedi. Grup, açıklamanın ardından eyleme son verdi.

(Esra Yücel)


Editör: TE Bilisim