Kurt, ayrıca Ali Paşa Şanlı için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın müdahil olmasını isteyerek, 'Eskişehir'de bir öğretmen arkadaşımız, aynı zamanda Eğitim Sen Şube Başkanı Sayın Ali Paşa Şanlı Gezi olaylarının Eskişehir'deki organizatörü olarak kabul edildi ve Sayın Vali'nin özel isteğiyle Konya'ya sürgün edildi. Ali Paşa Şanlı'yla ilgili açılan dava nasıl sonuçlanacak onu bilmiyoruz ama idari yönden Millî Eğitim Müdürlüğünün ya da Bakanlığının talebiyle değil de Sayın Vali'nin talebiyle bir atama yapılmış ise bu gerçekten demokratikleşme ve örgütlenme özgürlüğü önündeki en büyük engeldir' dedi.
Komisyonda Kazım Kurt'un, Ali Paşa Şanlı hakkında sorduğu soruya cevap veren Bakan Nabi Avcı; adli soruşturmanın devam ettiğini, idari olarak da Valilik tarafından disiplin soruşturması açılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından başka bir İl'e görevlendirildiğini söyledi.
Kurt konuşmasına, son on yılda eğitimin dinselleştirilmeye çalışılarak, 4+4+4 kesintisiz zorunlu eğitim olarak sunulmasına rağmen, 3'üncü 4'te bu yıl 125 bin civarında öğrencinin kayıt yaptırmayıp açık lise yöntemiyle okula devam ettiğini belirtti.
Kazım Kurt öğretmenlerin sorunlarına değinerek; yükseköğretimde öğretmen eğitimi kontenjanları çok organize bir biçimde gerçekleştirilmediğinden şu anda 300 bin civarında atanmayan öğretmen olduğunu kaydetti. (HM)

Editör: TE Bilisim