Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, MEB Yasası'nda önce dershaneler yasasının kamuoyuna yansıdığını ancak üç maddenin bu konuyla ilgili olduğunu diğer 16 maddenin bilerek geri plana bırakıldığını söyledi.

10 gün kaldı ortada yönetmelik yok

16 maddenin MEB teşkilatıyla ilgili olduğunu söyleyen Urfalı, 13 Haziran tarihinden itibaren dört yılını tamamlayan okul yöneticilerinin görevlerinin sona ereceğini hatırlatarak, 'Bu durum büyük kaosların yaşanmasına neden olacak. Okul yöneticileriyle ilgili ilk defa bir yasal düzenleme yapıldı. Buradaki amaç da kadroları tasfiye etmek. 10 gün kaldı ancak hala yönetmelik çıkmadı. Nasıl bir düzenleme geleceğini bilmiyoruz. İnsan kaynağının verimli kullanılmaması söz konusu. Yöneticilik tecrübe ve birikim işidir' dedi.

Sendikacılığa 'İyi sat, çok üye yap' anlayışını getirdiler

Düzenlemenin hükümetin destekçisi olan malum sendikanın yetki kaybetmesini engellemeye dönük bir çalışma olduğunu söyleyen Urfalı, 'İdareciler üzerinden geleceğimiz konusunda çok kaygılıyız. İş güvencesiyle ilgili ciddi kaygılarımız var. Sendikacılığın yol ve yöntemleriyle ilgili ciddi kaygılarımız var. Malum sendika tarafından dünya sendikacılık tarihinde görülmemiş şekilde ve malum sendikanın adını sendikacılık literatürüne altın harflerle yazdıran 'iyi sat çok üye yap' anlayışı yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Sanki 4C'lileri kadroluya aldılar, derece problemini çözdüler, taşeronlaşmaya karşı mücadele ettiler, ataması yapılmayan bir tek öğretmen adayı kalmadı, akademisyenlere zam konusunda eylem yaptılar. Ancak bu çalışmaların sonucunda 760 bin üyeye ulaştılar' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim