Eğitim İş Eskişehir Şubesi Başkanı Ebru Sungar 2015-2016 eğitim öğretim yılına ilişkin sendika binasında açıklama yaptı. Eğitimde yaşanan sorunlara değinen Sungar, 'Okulların ödenek ve alt yapı sorunları, kamu kaynaklarıyla özel okullara kıyak, taşımalı eğitim uygulamalarındaki artış sürmektedir. İkili eğitim sorunu hala çözülememiştir' diye konuştu.

EN ÇOK TEMEL LİSE BİZDE

Türkiye genelinde en çok temel lisenin Eskişehir'de açılmasını dikkat çekici bulduklarını söyleyen Sungar, 'AKP iktidara geldiği günden bu yana eğitimde özelleştirme kapsamında çeşitli adımlar atmıştır. Dershanelerin kapatılma süreci ile bu girişimler hızlanmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında binden fazla dershane temel liseye dönüşmüştür. Türkiye genelinde en çok temel lise açılan il olmamız son derece dikkat çekicidir' şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Sungar proje okullarında görevli 38 öğretmenin il emrine alınması nedeniyle Bakan Avcı'ya yüklenerek, 'İlimizde proje okullarında görevden alınan 38 öğretmenin yerine atamalar yapılmış ve hala görevlendirmeler devam etmekte iken il emrine alınan öğretmenlerin akıbeti belli değildir. MEM bu belirsizliğe biran önce ortadan kaldırmalı ve okullarından sorgusuz sualsiz alınan öğretmenlerimize bir mağduriyet daha yaşatılmamalıdır. Bakanlığımız ise Eskişehir'de bir yıkımı gerçekleştirmiştir' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim