75 stantta 150 kadın tarafından 3 gün boyunca devam edecek serginin açılışına; Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Hamdi Bilge Aktaş, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, ESKED Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Şükrüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadınların, el emeği ürünlerini sergileyeceği programın hayırlı olmasını dileyen Vali Vekili Kalkancı, açılış esnasında yaptığı konuşmada, yapılan etkinliğin amacına ulaşmasını diledi. ESKED Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Şükrüoğlu yaptıkları çalışmalarda desteklerinden dolayı başta Eskişehir Valiliği olmak üzere bütün kurumlara teşekkür ederek 'Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bugün bu stantlarda sadece ESKED Derneği üyeleri değil, aynı zamanda Korunmaya Muhtaç Kız Çocuklarını Destekleme ve Geliştirme Derneği, Eskişehir Yarı Açık Cezaevindeki kader mahkûmu kadınlar, evlerinde üretim yapan kadınlara da stantlarda satış imkanı verilmiştir' dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Şükrüoğlu, günün anısına Vali Vekili Kalkancı'ya çiçek verdi. Daha sonra Vali Vekili Kalkancı ve diğer protokol üyeleri sergi alanını gezerek, sergilenen ürünleri yakından inceledi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim