Gelişi bizleri mutlu etti

Yazılı açıklamada şu ifadelere ver verildi, 'Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda yeni hocamız Cüneyt Biçer ile anlaşmaya vardık. Kendisi bulunduğumuz ligi iyi bilen ve futbol camiasında bu ligde başarıları olan bir hoca olduğu için gelişi bizleri mutlu etti.

Bunları söylemek zorundayız

Bizler uzun yıllardır hep çile keder çekmiş ve her sene aynı hataları yaparak ders çıkarmadan bu noktaya gelmiş bir camiayız. Hocamızın takımı mevcut şartlarda kampa alması ve bu takımı yeni sezona hazırlaması kendi görevi ancak bu görevde bizlerin de hocamıza bir kaç tavsiyesi olacaktır. Yıllardır yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına bunları söylemek bizler için zorunluluktur.

Yasağımızım olduğunu belirtmek lazım

Öncelikle Cüneyt Hoca'ya transfer yasağımızın olduğunu ve bu yasağın kalkmasının da şu şartlarda mümkün olmadığını belirtmemiz lazım. Camianın içinde bulunduğu gerçekleri görmezden gelmek hayalperest bir davranış olur. Mevcut kadrodaki çocukların büyük bölümünün önceki yıllarda da oynadığını ve pek bir gelişme gösteremediğini 2 senedir küme düştüğümüzü bilmesi gerekir.

150 futbolcu transfer edildi

Ayrıca Cüneyt hocamıza dikkatli şekilde hatırlatmamız gereken diğer konu; Eskişehirspor'umuzun uzun yıllardır A takımın transfer yasağı olduğu gibi 3 senedir altyapımıza da transfer yasağı vardı. Geçtiğim sezon yönetici arkadaşlarımızın üstün çabaları o kadar uğraş verilerek, FIFA dosyaları çözülerek, altyapı transfer yasağı kaldırıldı. Yani mevcut gönderdiğiniz çocuklar gibi arkadaşları bu takıma dahil etmek için o kadar emek harcanarak, birçok futbol adamından, altyapı hocalarından ve A takım hocalarından görüşler alınarak, elemeler, seçmeler, hazırlık maçları yapılarak, şehir dışında maçlar izlenerek, gerek profesyonel lisanlı, gerek amatör lisanslı olmak üzere altyapımızdaki tüm yaş guruplarına 150'ye yakın oyuncu transfer edildi. Evet hocam '150'...

Bu takımda revizyon şarttır

Doğrular yanlışlar vardır. Ancak altyapımızda dahi oynayacak oyuncu yoktu desek yeridir. Geçtiğimiz sezon açılan altyapı transferi camiamızın umutlarını tekrar yeşertmişti. Transfer edildikten sonra oynadıkları maçlarda gösterdikleri performanslar ortada hepsinin İdmanlarda yapılan test verileri ve maçlardaki GPS verileri kayıtlarda mevcut. Bunlar göz ardı edilip 3-4 günde Eskişehirspor'umuzun kaderinin yine aynı şekilde bekleyenlere bırakılması camiada rahatsızlık yaratmış durumdadır. Bu takımda revizyon şarttır. En yakın örneği geçen sene yaşananlar ortadadır. Geçen seneki A takım kadrosunu tutup tek transfer noktamız alt yapıdan gelen çocukları bu kadar kısa bir sürede bir maçla elemek Eskişehirspor geleceği açısından kolaycılıktır.

Hocanın tecrübesine güveniyoruz

Cüneyt hocamızın tecrübelerine bilgisine elbette güveniyoruz. Tabi ki Bu transferlerin tamamı A takımda oynayacak seviyede değildir ama transfer yasağı olan bir takımda forma rekabeti olması açısından, kan değişikliğine gidilmesi açısından, üst üste küme düşüren ve bu formayı çoğu maç layıkıyla terletmeyen arkadaşlara da yine bize kaldılar dedirtmemek gerekliliğine inanıyoruz. Zira bu camia çok büyük bir camia ve genç yaşta olmalarına rağmen bazı arkadaşlar oldum havasına girip kendisine muhtaç olduğumuzu sanıyor ve gönderilen arkadaşların mevcut futbolculardan çok büyük eksikleri de olmasa gerek zira geçtiğimiz senelerde 18-21 yaşlarındaki çocukların koşamadığını değil koşmamasını izledik canlı olarak...

Kulübümüzün selameti açısından

Takımın geçen sezonki performansı ortadayken, takımdan kaçmaya çalışan ve her fırsatta TFF'ye veren oyuncuların, bu armaya yakışmayacak hareketler yaparak takıma katkı sağlamayacakları kesindir. Belki hocamız bu konuda farklı düşünce içinde olabilir ancak bizler bunu her sene yaşadığımız için tecrübelerimize dayanarak hocamızı kulübümüzün selameti açısından uyarıyor ve bilgilendiriyoruz.

Çok büyük risktir

Geçtiğimiz sezon alternatifsizlikten dolayı formayı nasılsa giyerim diyen kadroyla, 3 gün içinde verilen bu karar, Eskişehirspor'umuzun ölüm kalım sezonu için çok büyük risktir.

Cüneyt hocamız kulüpte geçtiğimiz sezon teknik direktör olarak görev yapan Suat hocamızın raporlarına ulaşması zor değildir. Gerçi Suat hocadan A takımla ilgili rapor istenmediğini üzülerek öğrendik fakat Suat Hoca ve Yardımcı Hocamız Mithat Hoca'nın onayı ve raporuyla A takıma çıkarılan oyuncuların listesi kulübümüzde mevcuttur ve bu çocukların hepsi mi yeteneksiz?

Yönetime hatırlatma

Kıymetli yönetim kurulumuza da bu zorlu süreçte gövdelerini bu işin altına koydukları için ayrıca takdir ve teşekkür ediyoruz. Hepsi bizler için çok kıymetli insanlar, beraber deplasman yaptığımız aynı çorbaya kaşık sallayıp beraber ıslandığımız arkadaşlar. Büyük bir sorumluluk omuzlarında ancak Eskişehirspor'umuz bu halde olmasa bu şanlı arma altında top toplayıcı dahi olamayacak arkadaşların sürekli olarak Eskişehirspor'umuzdan gitmek için her sene TFF'ye başvuran oyuncuların tekrar kulübe geri getirildiklerinde bu camia ve bu formayı asla hak etmediklerini hatırlatmak istiyoruz.

Neden bu ısrar?

Eskişehirspor'da oynamak istemeyen bu kulüpten ayrılmak için başvuranlar olabilir haklarıdır ancak bu formayı terletmek istemeyenleri neden zorla forma vermeye çalışıyoruz. Kendilerinde kerameti sanıp daha önce gidenlerin çoğunun durumu ortada. Elbette bu işten para kazanmak onların hakkı ama geçtiğimiz sezon performanslar ortada neden bu ısrar anlamakta zorlanıyoruz.

O kadar da kötü değiliz

Eskişehirspor kötü günler geçiriyor olabilir ancak bu kulüpten kaçan arkadaşlardan medet umacak kadar kötü durumda değiliz. Eskişehirspor formasının ağırlığını bilen ve bu forma için savaşmak için sabırsızlanan arkadaşlara daha çok ihtiyacımız var.

Duruştan taviz vermemeliyiz

Bu konuyu yıllarca tribünlerde hep beraber eleştirmemiz üzerine bu konuda aynı hatayı yine tribünlerden gelen arkadaşlarımızın yapması onların üzerindeki baskıyı da gösterir ancak tamamen rahat olsunlar. Bizler ilkelerimizden duruşumuzdan taviz verdiğimiz sürece bu cendereden çıkamayız. Eğer bizlerde geçmiş yıllarda eleştirdiğimiz şeyleri yapacaksak hiçbir duruşumuz kalmayacaktır. Eskişehirspor'dan kaçmak için fırsat kollayıp savaşmayanları ikna etmek ile kaybedecek zamanımız yok. Kesinlikle istemiyoruz . Bu camianın bütün değerleri yok sayılarak tavizler verildiği için bu günlere gelindi bu tavizlerin verilmemesini diliyoruz. Yönetim kurulumuza bu konuda güveniyoruz

Teknik ekibe başarı dilediler

Eskişehirspor taraftarı için önemli olan hangi ligde olduğumuz değildir. Bizler sevdamızın peşinden koşmaya devam edeceğiz. Kulübümüzün menfaatleri için, her zaman doğruları haykıracağız. Eskişehirspor'un geleceğini düşünerek bunları söylemek ve gerekirse haykırmak bizlerin görevidir. Cüneyt hocamız ve yeni teknik ekimize başarılar diliyoruz. Bizlerin derdi üzüm yemek bağcıyı kovmak değil. Bu eleştiri değil tavsiyedir. Umarız göz ardı edilmez zira her sene aynı şeylerin yaşanması sonucu bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese...'

Editör: TE Bilisim