Diyetisyen Dilan Tarhan, elmanın insan vücuduna faydalarına ilişkin bilgiler verdi. Elmayı soymadan yemenin makbul olduğunu belirten Tarhan, elmanın kabuğunda lifler ve vitaminler barındırdığını ifade etti. Elmanın dişlerin beyaz ve sağlıklı olmasını sağladığını ve bunun en büyük faydalarından biri olduğunu dile getiren Tarhan, 'Isırılarak yenilen bir elma diş fırçası görevi gördüğü için dişlerimizde bulunan mikropları öldürmeye yardımcı olur. Diş etlerimizi temizlemeye yardımcıdır. Diş etlerini güçlendirir ve beyaz kalmasını sağlar. Ağız içindeki bakterileri öldürücü özelliği vardır. Ağızdaki tükürük salgısını da arttırmaya yardımcıdır' dedi.Elmanın parkinson hastalığına karşı koruyucu etkisinin olduğuna dikkat çeken Tarhan, 'Çünkü beyindeki dopamini arttırmasına yardımcı olur. Bu yüzden parkinson hastalığı olanlar koruyucu etkiyi ya da ilacın etki mekanizmasını artırma açısından günde bir elma tüketebilirler' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim