Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Porsuk Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İYİ Parti ile ittifak yapılan Sivrihisar ve Mihalıççık adayları da tanıtıldı. Coşkulu bir kalabalığın hakim olduğu törene CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve çok sayıda partili katıldı.
15 BELEDİYE
Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'CHP'nin zaferini gelecekteki zaferini bugünden kutluyoruz' diyerek sözlerine başladı. Adar, 'Önümüzde kalan 56 günü yatarak değil koşarak ve başarıya ulaştıracak şekilde çalışacağınızı biliyorum. Eskişehirliler bu seçimin sadece yerel seçim olmadığını çok iyi biliyor. Ben şuna inanıyorum Eskişehir'de 15 belediyenin tamamını bu grubun olacaktır' diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN GURURU
Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 'Sosyal demokrasinin başkenti, kamucu belediyeciliğin başkenti Eskişehir'deyiz. Beni alkışlamayın ama alkışlanması gereken birileri var. Sadece Yılmaz Büyükerşen de değil bu kentteki en gelişmemiş bölgeyi yani Tepebaşı'nı Türkiye'nin en örnek kenti yapan Ahmet Ataç'ı ayakta alkışlıyoruz. Sadece Eskişehir'in değil Türkiye'de yaşayan herkesin gururu olan büyük başkan, büyük hoca, Yılmaz Büyükerşen'i ayakta alkışlıyoruz. Eskişehir eskiden kışın çamuru yazın tozuyla meşhurdu. Basma fabrikasının rengine göre renk değiştiren Porsuk'uyla meşhurdu. Şimdi neyiyle meşhur? Porsuk'ta yüzen kayıklarıyla meşhur. Hiç kuşkusuz en başarılı kentiyle meşhurdu. Eskişehir turist alan bir kente dönüşmüş' dedi. sonrasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, 'Eskişehir'e her ne zaman gelsem Eskişehirlilerin ne kadar mutlu, gururlu, huzurlu insanlar olduklarını gördüm. Bunun temelinde yatanın Eskişehir'deki yönetim anlayışının, başta Yılmaz Hocamız olmak üzere çalışma arkadaşlarının yaklaşımları olduğunu gördüm' ifadelerini kullandı.
KUCAKLAŞTIRACAĞIZ
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, siyasi hayatının en onur verici görevlerinden bir tanesini yerine getirdiğini belirterek, 'Bir efsaneyi, bozkırın ortasında bir vaha yaratan, dünyadaki tüm ölçütlerde şüphesiz Türkiye'nin en önde gelen kenti, bir rüyayı gerçekleştiren takım kaptanı Yılmaz Büyükerşen ve arkadaşlarını yeniden aday göstermenin verdiği büyük onur ve gururla karşınızdayım. Toplam 15 belediye başkanlığına talibiz. Şu an 5'i elimizde. Büyük güçlükler yaşıyoruz. Çünkü belediye meclisinde çoğunluk bir başka partide. O parti Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen gibi birinin elini kolunu bağlamak için, ona kaynak kullandırmamak, hizmetlerine engel olmak için elinden geleni yaptı. Ama bugün görev Eskişehirlilerde. Sadece iktidarda olduğumuz ilçelerde değil diğer ilçelerde de iddialı birer kahraman adayımız var. Onlar bizim emanetimizdir, sahip çıkınız. bu adaylarımız diğer 10 belediyesinde göreve talip oldukları gibi oradan getirecekleri çok sayıda belediye meclis üyeleriyle de önümüzdeki dönem Yılmaz Büyükerşen'in önündeki engelleri kaldırıp büyükşehirdeki güçlü meclis ve güçlü başkanlarıyla Eskişehir'e dünya rekorları kırmaya talipler. 31 Mart yaklaşıyor. 31 Mart'a herkes farklı bir anlam yüklüyor. Bizler 31 Mart nasıl bir fırsattır onu konuşmak istiyoruz. Bizler kutuplaştıranlara karşı, kucaklaştırarak, şeytanlaştıranlara karşı kardeşleştirerek, ötekileştirenlere karşı ötekinin hakkını kendi hakkımızdan daha fazla savunarak bu oyunu bozmaya kararlıyız' dedi. Yerel seçimlerde Eskişehirlilerden destek beklediğini vurgulayan Özel, 'Birileri olmayan kahramanlarıyla övünürken Eskişehirliler Türkiye'nin en yaşanabilir 10 belediyesinin 10'u da Cumhuriyet Halk Partili, ilk 20'nin içinde Tepebaşı ve Odunpazarı var. Ne kadar gurur duysanız azdır. Eskişehir'de Tepebaşı'nın nüfusu 2015'ten bugüne yüzde 7.7, Odunpazarı'nın nüfusu yüzde 5.4 artarken AKP'li 10 belediyenin en azında yüzde 10, en çok olanında yüzde 24,5'luk nüfus azalması var. İnsanlar AKP'den CHP'ye kaçıyorlar. Gurur duyun başkanlarınızla. CHP belediyeciliğini ilçenize taşımayı tercih etmelisiniz, destek bekliyoruz' şeklinde konuştu.
HALKLA PAYLAŞTIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Ne mutlu bize ki Eskişehir'deki belediyecilik anlayışımızın uluslararası platformlarda taçlandırılması bize şevk ve heyecan veriyor. Bu nedenle şimdiye kadar dünyaya örnek gösterilen belediyecilik anlayışımıza katkı sağlayan belediye başkanlarımıza ve belediyemizin ekiplerindeki emekçilerine bir kere daha şükranlarımız sunuyorum. Bir çağdaş şehircilik vizyonunu paylaşmak, geliştirmek ve dünyaya kabul ettirmek mükemmel bir takım çalışmasından geçiyor. Eskişehirliler sizlerle beraber Eskişehir'i tıpkı sevdiklerimiz ve en kıymetlilerimiz gibi kucakladık, üzerine titredik. Bu şehri uygar ve ileri ülkeler ile rekabet edebilecek hale hep beraber getirdik. Bugün Eskişehir dünya çapında örnek gösterilen şehirlerden birisi olduysa yalnız bizim değil bizler kadar bu şehirde yapılanlara sahip çıkan ve bizleri teşvik eden sizlerin payı vardır. Eskişehir'e bugün Mustafa Kemal'in idealini yaşatan çağdaş şehir yaptığımızı hepiniz kabul ettiniz' dedi. 'Tüm belediyelerin yapması gereken birinci görev vatandaşlarına huzuru yaşatmaları gerekmektedir' diyen Büyükerşen, 'O nedenle Eskişehir'de huzur vardır. O yüzden Türkiye'nin Eskişehir'i var diyoruz. Eskişehir'de yakaladığımız huzur bizi en güvenli kentler listesinde ilk 10'a soktu. Şehrimizde güveni korumak adına yaptıklarınız asla unutulmayacaktır. O nedenle Eskişehir'de huzur var güven var sözünü tekrarlıyoruz. Bu Eskişehir'e gelip kalanların sloganıdır. Görevde olduğumuz sürece rant baranlarına asla yer vermedik. Toprağımızda aşımızda ne varsa halkımızla paylaştık. Emeğin hakkını her zaman teslim eden belediye olduk. O yüzden Eskişehir'de emek var diyoruz. Daima ürettik ve üretime destek verdik' ifadelerini kullandı.
ATAMIZIN YOLUNDA
Başkanlık sürecinde yapılan çalışmalarından bahseden Büyükerşen, 'Eskişehir'de başarı var. O yüzden Türkiye'nin Eskişehir'i var. Diyoruz ki ne mutlu Eskişehirliyim diyene. Geliştirdiğimiz projeleri uygulamaya başladık. Omuz omuza bu ülkeyi tekrar Atamızın yolunda ilerleyen ülke haline getireceğiz. Söz veriyoruz. 31 Mart akşamı Türkiye'de hava karanlık da olsa yepyeni bir güneş doğacağına inanıyor musunuz? Türkiye tekrar parlamenter sisteme dönecektir. Hep beraber Türkiye'nin o güzel günlere yolculuk yapma umuduyla. Yolumuz açık ve aydınlık olsun' diye konuştu.
SİZDEN GÜÇ ALIYORUZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye'nin kötü yönetildiğini söyleyerek, 'Ben bu olumsuzluklar içerisinde Eskişehir'in gelişmesinin Eskişehir'in huzura kavuşmasının sebebi ne diye herkesin sorması gerekiyor. Eskişehir'de tecrübeli, yetenekli ve siyasi güce sahip belediye başkanları var. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımızı ekleyeceğimiz belediye başkan adaylarımız var. Bu tecrübe, bu yetenek, bu birikim Eskişehir'i her geçen gün kötüye giden Türkiye'de vaha haline getirdi. Buna en büyük katkı ve destek siz Eskişehirlilerin. Ama 31 Martta yarışacak olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değil Sayın Meral Akşener değil. 31 Mart seçimlerinde yerelde güçlü Sayın Yılmaz Büyükerşen'in Sayın Kazım Kurt'un Sayın Ahmet Ataç'ın Sayın İshak Gündoğan'ın Sayın Erdal Şanlı'nın hesap vereceği gün. Alnımız açık başımız dik, hiçbir şeyden korkmadan, hiçbir baskıya yılmadan, yeniden adayız, yeniden karşınızdayız. Ve önümüzdeki dönem yine bu 5 belediyeyi alacağımıza ve yanına 10 ilçemizi ekleyeceğimize güvenimiz ve inancımız tamdır. Çünkü biz sizlerden güç alıyoruz. Türkiye bugünlere geliyor ise bir umut yaratabiliyorsak Eskişehir'in o haritadaki kırmızı nokta gibi görünmesini sağlayabiliyorsak bunu hep birlikte yapıyoruz. Hiçbir güç bizim seçimleri kazanmamıza engelleyemez. Sahte seçmenle, taşınan seçmenle, kamu kurumlarına yığılan seçmenlerle seçim kazanılacak yer değil Eskişehir. Eskişehir de hak var Eskişehir'de CHP var CHP'liler var. Bunlar sandıkta hiçbir engel tanımadan yürüyecek. Birlikte başaracağız birlikte yöneteceğiz birlikte kazanacağız' diye konuştu.
TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'in yıldız olmasının Türkiye'de tescillendiğini vurgulayarak, '20 yıl öncesine döndüğümüzde sevgili hocamla birlikte bu yola çıktık. İyi şeyler yaşadık ve bu günlere geldik. Burada asıl teşekkürü siz Eskişehirlilere borçluyuz. Eğer sizler bize bu şansı vermeseydiniz bugün burada toplanamayacaktık. Ve bunları konuşamayacaktık. Belediye başkanlığım öncesinde ülkemizde çok değerli CHP'nin belediye başkanları vardı. Selami Vardar'ı saygıyla anıyorum. Bizim geçişişimize baktığımızda 1999'da şansız bir dönemle başladık. Büyük depremin yapıldığı dönemde. O bizi yıldırmadı gecemizi gündüzümüze katarak bu günlere geldik. Tepebaşı'mızda çok önemli şeyler oldu. 2004-2009 arasında ben bir seçim kaybetmiştim. Küsmedim, 5 yıl kararlılıkla çalıştım ve 2009'da belediyeyi geri aldım. O bana büyük bir şevk verdi. 2009'dan 2014'e, 2014'ten 2019'a kadar geçen 3 dönemde önemli şeyler oldu. 99'da geldiğimizde alt yapısı yüzde 35'lerdeydi. Tepebaşında bir bakkal yoktu. Birer birer çalışarak hepsini aştık. Yolumuz açık ve aydınlık olsun' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
İŞTE ADAYLAR
Büyükşehir: Yılmaz Büyükerşen (mevcut başkan), Odunpazarı: Kazım Kurt (mevcut başkan), Tepebaşı: Ahmet Ataç (mevcut başkan), Alpu: Gürbüz Güler, Beylikova: Tolga Savaş, Çifteler: Zehra Konakçı, Han: Erdal Şanlı (mevcut başkan), İnönü: İsmail Karaköse, Mahmudiye: İshak Gündoğan (mevcut başkan), Mihalgazi: Bülent Durna, Mihalıççık: Serdar Ulucan (Millet İttifakı), Sarıcakaya: Şafak Atay, Seyitgazi: Uğur Tepe, Sivrihisar: Hüseyin Cantaş (Millet İttifakı).

Editör: TE Bilisim