Kamu işçilerinin 5'inci Dönem Toplu Sözleşmelerinde uzlaşmaya varılmaması üzerine Memur Sen'e bağlı tüm sendikalar 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenleyerek Kamu İşveren Heyetini protesto etti. Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen sendika temsilcileri 'Kemeri sıkmayacağız, 20 günlük emek yok sayılamaz, Türkiye büyüyorsa ekmeğimiz neden küçülüyor? Oran yükselmeli haklar artırılmalı' dövizleriyle Kamu İşveren Heyetine tepki gösterdi.
SAĞDUYU İLE YAKLAŞILSIN
Üyeler adına açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, Memur-Sen olarak toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandıklarını vurguladı. Sürecin uyuşmazlıkla sonuçlanması sonrası Memur Sen olarak Hakem Kuruluna başvurduklarını kaydeden Karaman, 'Memur-Sen'in teklifleri milletin talepleridir. Bütün çabalarımıza karşın kamu görevlilerinin emeğinin değerini teslim eden bir teklifle gelinmediği ve görüşmelerde uzlaşılan maddelerin dahi yok sayıldığı irade karşısında Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulmuştur. Bizler artık bu süreçleri geride bırakmış ve bütün dikkatlerimizi Hakem Kuruluna yöneltmiş durumdayız. Hakem Kurulunun konuya sağduyu ile yaklaşmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
ADİL VE HAKKANİYETLİ
Kamu çalışanlarının ülkenin alın teri olduğunu savunan Karaman, 'Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır; alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir. Biz bu ülkenin alın teriyiz. Biz devlet hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devletin tüm unsurlarıyla işlemesinin teminatıyız. Biz Hakem Kurulundan; elektrik ve doğalgaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pek çok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra yapılan bu ilk Toplu Sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanarak her ne kadar Hakem Kuruluna gidilmiş olsa bile, Hakem Kurulu'nun, bu ülkenin bütçesi, cüssesi ve de kamu görevlilerinin beklentileriyle uyumlu bir hükümler manzumesi ortaya koyacağına inanıyoruz' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim