Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Nurettin Aldemir, ülkede yaşamın her geçen gün zorlaştığını söyleyerek, 'İşsizlik, yoksulluk, adaletsizlik, ayrımcılık derinleşiyor. Aynı sorunlardan etkilenen bizleri, birbirimize düşürmek; kutuplaştırmak ve hatta düşmanlaştırmak istiyorlar. Bunun adına da siyaset diyorlar. Ne yazık ki bu siyaset tarzının baş mimarı ve uygulayıcısı muktedir olan AKP-MHP ittifakıdır' dedi. Yeni bir platform oluşturduklarını duyuran Aldemir, 'Bizler şimdiye kadar bu siyaset anlayışının tuzağına düşmedik, düşmeyeceğiz. Örgütlü kötülük ve onun uygulayıcılarına dün olduğu gibi bugün de birlikte dur diyeceğiz, dayanışma içinde olacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan ve birliğimizden alıyoruz. Bu amaçla yeni bir platform oluşturduk; Emek ve Demokrasi Platformu' ifadelerini kullandı.

PLATFORMA DAVET
Platformun amacından bahseden Aldemir, 'İnsan, çevre, doğa ve hayvan hakları alanında bilinç oluşturmak; hak ve özgürlüklerin kullanımındaki engellerin kaldırılması için mücadele etmek; kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların, LGBTİ+'ların, işçilerin emekçilerin haklarını, asgari kabul görmüş evrensel değerler düzeyinde savunmak; geliştirmek için mücadele etmek' şeklinde konuştu. Platforma katılabilmenin en önemli kriterinin ayrımcılık yapmamak ve nefret söylemlerinden kaçınmak olduğunu vurgulayan Aldemir, 'Platformda çoğulculuk; genel uzlaşı için çaba göstermek; her bir bileşenin kurumsal bağımsızlığına saygı duymak esastır. Platform anlayışını olumlu bulan, ortak mücadeleyi gerekli gören kurumları, bu açıklama ile bir kez daha platforma katılmaya çağırıyoruz' dedi.

KATILIMCILAR DUYURULDU
Öte yandan platformun daimi katılımcıları; CHP, HDP, EMEP, EHP, İKEP, TİP, ESP, YEŞİL SOL PARTİ, DİSK, Eğitim Sen, Tüm Bel Sen, ESM, SES, BES, Belediye İş, Halkevleri, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, SGDF, Eskişehir Çevre Derneği, Sivil Yaşam Sosyal Derneği, Memleket Sevdalıları Derneği, Eğit Der, Odunpazarı Kent Konseyi, Yenikent Meclisi olurken, platformun gözlemci katılımcılarında SOL PARTİ, TKP, HABED ve HABEV yer aldı.

TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANMALI
Platformun kuruluş duyurusunun ardından açıklamalarda bulunan Avukat Pınar Çelik Arpacı, zam protestosunun anayasal bir hak, açılan soruşturmaların ise hukuksuz olduğunu ifade etti. Arpacı, 'Hakkında soruşturma açılan müvekkillerimiz Eskişehir'deki siyasi partilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileridir. Bu bakımdan açılan soruşturma Eskişehir kent muhalefetine gözdağı vermeyi amaçlamaktadır. Siyasi partilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurumların tüzükleri ve programları gereği açıklama yapmaları, toplumu uyarmaları ve ülke gündeminde baskı grubu olarak faaliyet yürütmeleri demokrasinin bir gereğidir. Hukuka aykırı olarak yürütülen bu soruşturmaların bir an evvel takipsizlikle sonuçlanması gerekmektedir' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim