Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Arif Duru, emekliye verilecek ikramiyeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Duru, 'Biz mevcut hükümetimizden şu anda emeklilere ikramiyeyle ilgili görüş ve düşüncelerini Çalışma Bakanlığı'na iletilmiştir.
Görüşümüz 2 bin 500 lira talep ettik. Bu 2 bin 500 liranın üzerinde de olsa bizi memnun eder diye düşünüyoruz. Tabi haliyle ikramiye şimdiye kadar yoktu ama şimdi bu ikramiye üzerinde yoğun bir çalışma yaparak bin lira, bin 100 lira oldu, şimdi de 2 bin 500 lira istiyoruz' dedi.

ESKİ SİSTEME DÖNELİM
Eski sisteme dönülmesini istediklerini kaydeden Duru, 'Tüfe bize yaramıyor. Biz eski sisteme dönülmesini istiyoruz. Tüfe geldi, emekli perişan oldu. Şu anda emeklinin yüzde 70'i aç' ifadelerini kullandı. Enflasyondaki yükselişi emekliyi zora soktuğunu vurgulayan Duru, 'Şu anda taban aylık 2000 öncesi 3 bin 292 lira en düşüğü, 2000 sonrası emekli olanların maaşı da 2 bin 500 liraya çıktı. Bunlarla geçinilir mi? Piyasa perişan. Enflasyon yükseldi. Emekli bundan memnun olur mu? Emeklinin bir hayli şikayetleri var. Bizim bu taleplerimiz eğer yerine getirilmezse zamanı gelince bu yaptırım gücünde zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır' dedi.

Editör: TE Bilisim