Şube Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Eğitim Sekreteri Arif Duru, emeklilerin taleplerini milletvekili adaylarına anlattı. Taleplerini ve sorunlarını partilerin il başkanlarından, genel başkanlarına kadar ilettiklerini belirten Duru, '18 maddeden oluşan talep ve tespitleri içeren dosyamızı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verdik. Emeklilerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözü yerine getireceğine inanıyorum. Kılıçdaroğlu, bizim taleplerimizi de dile getirdi' dedi.

BÜYÜME ORANI ÇOK DÜŞÜK

Ziyarette konuşan CHP PM üyesi ve Eskişehir 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini açıkladığını hatırlatarak, emeklilerin sorunlarının çözümüne yönelik pek çok maddenin CHP programında bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Usluer, 'En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak ve emekliye yılda iki ikramiye verilecek. Sosyal güvenlik primi ikinci işte kesilecek. Katkı payı kalkacak. Seçim bildirgemizde bunlar var. Emeklilerin tatil imkanları, emekliliği yaşa takılan insanların sorunun nasıl çözüleceği gibi somut gerçekleştirilebilir konular var. Bizden çok şeyler beklediğinizi biliyorum. Partimize ve bize güvenebilirsiniz.' diye konuştu.

Usluer, daha sonra dernek yöneticilerine Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun emekli ikramiyesi ile ilgili noter taahhütnamesini ve parti çalışma programını verdi.(İHA)

Editör: TE Bilisim