İşçi Memur Bağkur Emekliler Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, SGK aleyhine açtığı davayla 8 milyon emeklinin maaşlarının yeniden hesaplanması talebiyle Ankara 8. İş Mahkemesi'nde dava açmıştı. Ancak mahkeme heyeti, konunun yasa ile belirlendiğini ve bu nedenle davanın reddedilmesinin dışında yapılacak bir şey olmadığı gerekçesiyle davcayı geri çevirdi. Karırın ardından bir açıklama yapan (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, 'Zaten davayla amaca ulaşıldı, kamuoyu oluşturuldu. Bu seçimde de emekliler konusu Türkiye'nin gündemine oturdu' diye konuştu.

İşçi Memur Bağkur Emekliler Derneği Genel Başkanı Öz'ün, emekli aylığının, 2013'te yürürlüğe giren İntibak Yasası kapsamında yeniden hesaplanması talebiyle SGK aleyhine açtığı dava reddedildi.

Ankara 8. İş Mahkemesindeki duruşmaya davacı İşçi Memur Bağkur Emekliler Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz ile davalı SGK'nın avukatı Gülsev Kökkaya katıldı.

Öz, duruşmada, bugüne kadarki beyanlarını tekrarladığını ifade ederek, 'Zaten davayla amaca ulaşıldı, kamuoyu oluşturuldu.

Bu seçimde de emekliler konusu Türkiye'nin gündemine oturdu' diye konuştu.

Avukat Kökkaya ise davanın reddini istedi.

Hakim Hacer Pat, davanın reddine karar verdiğini belirttikten sonra, 'Gerekçeli kararda da belirteceğimiz üzere, konunun, yasayla belirlenmesi karşısında yapacağımız bir şey yok' dedi.

Öz, dava kapsamında, 2000 yılı öncesinde bağlanan emekli aylığının İntibak Yasası kapsamında değerlendirilmediğini savunuyor ve yeniden hesaplanarak, varlığını iddia ettiği kaybının giderilmesini istiyordu. (AA)

Editör: TE Bilisim