Ülkemizdeki özel gereksinimli bireylerin seyahat olanaklarında faydalanarak sosyal hayata ve turizme katkılarını sağlamak üzere 'Engelsiz Ulaşım, Engelsiz Turizm, Engelsiz Yaşam' kapsamında 'Çocuklarımızı Dinleyelim Hayatlarını Değiştirelim' projesi geliştirildi. Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Doktor Sinan İbiş'in koordinasyonunda gerçekleştirilen proje ile özel gereksinimli çocuklar tren ile buluşturularak Ankara'dan Eskişehir'e getirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Vali Yardımcısı Alper Balcı ve Tümgeneral İsmail Günaydın, ilk defa tren ile seyahat eden çocukları Eskişehir Tren Garı'nda karşıladı.
DAHA FAZLASINI
HAKEDİYORLAR
Burada konuşan Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzman Doktor Sinan İbiş, 'Ulaştırma Bakanlığınca yürüttüğümüz Engelsiz Ulaşım, Engelsiz Turizm Ve Engelsiz Yaşam Projesi için ikinci adım olarak Eskişehir'e geldik. Bu projede her seferde 20 özel çocuğumuz, yardımcıları ve sivil toplum liderleri ile çocuklarımızı hızlı tren ile tanıştırdık. Amacımız Türkiye'deki özel çocuklarımızın herkes tarafından farkında olunması, onları hayatımızın içine dahil etmek. Biz neyi hak ediyorsak onlar daha fazlasını hak ediyorlar. Bunun için bizler buradayız. Bundan sonra da inşallah onları uçakla tanıştıracağız' dedi.
BİRAZ EMPATİ
ESOGÜ Rektörü Şenocak, 'Osmangazi Üniversitesi olarak bu sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunlar bizim canlarımız, ciğerlerimiz, evlatlarımız. Onlar bizim üzerlerinde titizlikle durmamız gereken insanlarımız, güzel gerekli insanlarımız. Ben Türk toplumunu empati yapmaya davet ediyorum. Kendi çocukları olarak görmelerini istiyorum. O zaman bu çocuklarımıza daha şevkatli, daha kalbi duygularla yaklaşacaklarına inanıyorum. Sadece biraz empati diyorum' diye konuştu.
BİR GÜNÜMÜZÜ
PAYLAŞACAĞIZ
Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanı Tümgeneral Günaydın ise 'Biz de bu gün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak, hava kuvvetleri olarak çocuklarımız ile beraber olacağız. Onlarla çok güzel bir gün geçireceğimize inanıyorum. Hava kuvvetlerinin bir gününü onlarla beraber paylaşacağız' ifadelerini kullandı. İbiş tarafından, konuşmaların ardından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının, projeye verdikleri desteklerden dolayı Rektör Şenocak ve Tümgeneral Günaydın'a gönderdiği teşekkür belgeleri takdim edildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim