Kuyumcular Odası Şube Başkanı Ercan Arıyürek, altın fiyatlarındaki düşüş ile ilgili konuştu. Fiyatlardaki düşüş nedeniyle satışlarda artış olduğunu söyleyen Arıyürek, 'Altın fiyatlarında bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün yaşanması öncelikle Hazine ve Maliye Bakanımızın istifasından sonra dolarda bir geri çekilme oldu. Bunun yanında Perşembe günü de Merkez Bankası'nın faizleri yüzde 15'e yükseltmesi altın fiyatlarında düşüşe sebep oldu. Altının fiyatının düşmesi sadece ons bazında değil doların düşmesinden kaynaklandı' diye konuştu.

DALGALANMA SÜRECEK

İlerleyen günlerde altın fiyatlarındaki dalgalanmanın süreceğini ifade eden Arıyürek, 'Vatandaşımız altın düşüyor diye satmaya gelmedi. Bunu fırsat bilerek almak isteyen vatandaşlarımızın daha çoğunlukta olduğunu söyleyebilirim. Altın fiyatlarında ileriki günlerde mutlaka dalgalanmalar olacak. Ama benim şahsi fikrim altın yaptığı zirveyi hep yeniledi. Altın en son 547 liraya kadar çıktı. Oradan geriye geldi. Ben bu fiyatların tekrar belki üç ayda belki beş ayda geçeceği kanaatindeyim. Aşı bulundu sözü biraz altının fiyatının düşmesine neden oldu ama bu aşının aha ne kadar sağlıklı olduğunu önümüzdeki zaman belirleyecek. Belki bu daha bir yıl sürecek. Ben en iyi yatırımın, en güvenli limanın altın olduğu kanaatindeyim' şeklinde konuştu.

ALIM İÇİN FIRSAT

Arıyürek sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Altındaki her düşüş alım için bir fırsattır. Ben vatandaşlarımızın daha da düşer diye bekleyecekleri yerde şayet altına yatırım yapmak istiyorlarsa almalarından yanayım. Ben yıl sonuna doğru bazı şirketlerin borçlarını kapatmak için dövize yönelebileceklerini tahmin ettiğim için dövizde de yükseliş olur ise altın fiyatları da tekrar yükselişe geçer diye düşünüyorum. Altının 24 ayar has fiyatı 464 lira, çeyrek altın 800 lira, cumhuriyet altının fiyatı 3250 lira, gram altın da 441 lira.' MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim