Üç çocuklu Açar ailesinin en büyük çocukları olan 34 yaşındaki Ulaş Açar, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde 8 yıldır sürdürdüğü iş hayatında disiplini ve görevlerini yerine getirmedeki gayretiyle dikkati çekiyor.
KENDİNDEN KATIYOR
Kültür sanat merkezinde dans eğitmeni Ceren Seda, Açar'la 5 yıldır mesai arkadaşı olduklarını, bundan da mutluluk duyduğunu anlattı. Merkezde çalışmaya başladıktan bir süre sonra da Açar'ın talebiyle dans partneri olduklarını kaydeden Seda, çok sayıda etkinlikte birlikte dans ettiklerini söyledi. Seda, Açar'la dans etmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, 'Ulaş ile sahne alıyoruz. İzleyiciler çok beğeniyor. Yeteneği ve algısı çok gelişmiş bir kişiliğe sahip. Dansa kendisinden de bir şeyler katıyor' diye konuştu. Ulaş Açar ise hareketli müzikleri çok sevdiğini anlatarak, 'Dans etmeyi çok seviyorum. Zeybek de oyuyorum. Dizilerde rol almak istiyorum' diye konuştu.
BİZİ GURURLANDIRIYOR
Oğlunun içi sevgiyle dolu olduğunu söyleyen 62 yaşındaki baba Mustafa Açar, şöyle devam etti: 'Ulaş'ın eğitimi için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık. Bize asla yük olmuyor. Dans etmeyi çok seviyor. Müzik duysa hemen oynamaya başlar. Ulaş gibi bir çocuğu bize verdiği için Allah'a şükrediyorum. Kültür merkezinden çalışırken sahne arkasındaydı. Şimdilerde sahneye çıkıp dans gösterilerinde yer alıyor. Bu bizi gururlandırıyor.' Açar, down sendromlu çocukların toplumdan uzak tutulması yerine diğer insanlarla kaynaştırılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.
ERDOĞAN'IN TALİMATI
İş hayatına atılmak isteyen Ulaş Açar, 2012 yılında o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir ziyareti sırasında, Atatürk Stadyumu'ndaki bir etkinlikte Erdoğan'dan destek istemişti. Açar'ı kırmayan Erdoğan, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde işe başlaması için talimatını vermişti. Çalışmaya başladığı kültür merkezini evi gibi hisseden Açar da işine sıkı sıkıya sarılarak takdir toplamıştı. AA
Editör: TE Bilisim