Cüneyt Biçer umutlu

Siyah-Kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Cüneyt Biçer ile röportaj gerçekleştirdik. Takımla, camiayla ve kendisi ile ilgili soruları içtenlikle yanıtladı. 1. Etap kamp çalışmaları biten takımda 2. Etap çalışmaları bugün başlayacak. 2. Etap'ın bir hayli zorlu geçeceğini belirten Biçer, takım olma konusunda çok çalışacaklarını belirterek umutlu olduğunu ifade etti. Eskişehirspor'un büyüklüğüne de parantez açan 46 yaşındaki teknik adam,
her teknik adamın bu kulüpte çalışmak isteyeceğini söyledi.

Eskişehirspor'da 1. Etap kamp çalışmaları nasıl geçti? En çok nelerin üstünde durdunuz?

Birinci etap güzel geçti. Ufak tefek sakatlıklar oldu. Tolga Yakut gibi, Selman Çiftkanatlı gibi… Her iki futbolcunun da 2. Etabın ortalarında bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz. Bu etapta oyuncuları tanımamız gerekiyordu. Neler alabiliriz onlara baktık. İletişim benim için çok önemli. O kısmı iyi geçtik. Futbolcularla birbirimizi çabuk anladık. Geçen yıl ve ondan önceki yılki kötü süreci durdurmak amacındayız. Bunu futbolcularımıza da anlatmaya çalıştık. Takım olarak hareket edebilmemiz gerektiğini, kopuklukların olmaması gerektiğini anlattık. Teknik ekibimle de ön etap çalışmalarımızı yaptık. 12 günlük 1. Etap çalışmalarını iyi tamamladık.

Bireysel performanslardan memnun musunuz?

Bireysel performans önemli. Takım oyunu içinde ekstra performanslara önem veriyoruz. Ama takım olarak birkaç oyuncuyu daha bu işin içine sokmamız lazım. Bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Takım oyunu iyi bir şekilde oynandıkça bireysel performanslar daha da ortaya çıkacaktır. Futbolcularımızın pozitif yanlarını ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.

2.Etap çalışmaları Çarşamba günü (bugün) başlayacak. Bunun hakkında neler söylersiniz?

Çarşamba 14.30'da tesislerde toplanacağız. 18.30'da 2. Etabın ilk antrenmanını yapacağız. Fiziksel performans antrenmanları 2. Etap'ta da devam edecek. Oyunsal formun hazırlığının içine gireceğiz. Sahada yerleşimler, pozisyonlar bunlar üzerinde çalışmamız artacak. 2. Etap kamp çalışmaları bir hayli yorucu geçecek.


Futbolcular da antrenmanlarınızın iyi olduğunu söylüyor. Bir antrenmanda 2. ve 3. bölge çalıştığınızı gördüm. Geçiş oyunlarına önem verdiğiniz görünüyor. Bu konuda neler söylersiniz?

Bütün veriler elimizde. Geçen seneye göre hareket ediyoruz. Geçen sezon çok gol yenmiş. Ama düşen bir takıma göre atılan gol sayısı (31) kötü sayılmaz. Takım olarak bütünlüğü sağlamak adına çalışma yapmalıyız. Yenilen 74 gol sadece kötü savunma diye açıklanamaz. Ön bölgeden başlayan bir savunmayla bunu çözmemiz lazım. Oyuncuların gençliğine bağlı tecrübe eksikliğini birlikte oyunla kapatacağız. Gereksiz ön alan baskılarıyla takım boyunu büyütmememiz lazım. İzlediğim maçlarda bunları gördüm. Ön bölgede set hücumu kolay değildir. Geçiş oyununa çalışacağız.

Bir önceki soruda değindiniz ama geçen se zon 74 gol yiyen bir takım vardı. Takım savunması büyük bir problemdi. Bu konuda nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?

Biz öncelikle kompakt bir takım olmalıyız. Bütünlükle oynayan bir takım yaratmak istiyoruz. Geçiş oyunu bize artılar kazandırır. Takım savunmasını bütün olarak görüyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

12 futbolcu konusunda erken karar verdiğinizi düşünüyor camia. Sizin düşünceleriniz neler?

Ligin başlamasına 1 ay kaldı. 40 oyuncuyla çalışma şansımız yok. İkiye bölsek bu sefer tüm oyunculara aynı mesaiyi harcayamamış oluyorsun. Ben hiç oyuncu göndermedim. Profesyonel takımda antrenmana çıkacak futbolcu sayısını belirledim. Altyapı yetkililerine, hocasına ve futbolcusuna saygısızlık yapamam. Geri kalan isimler altyapıda devam ediyor. Altyapıya yaşı tutmayan futbolcular konusu kulübün kararı. Profesyonel yapılıp kiraya verilebilir. Bu kulübün politikası. Dediğim gibi ben 25 kişiyi belirledim, oyuncu göndermedim.

Altyapı yetkilileri ve antrenörleriyle kontak halinde misiniz?

Geldiğimizde toplantı yaptık. A Takım olarak yoğun bir süreçten geçiyoruz. Yıl içinde zaman zaman görüşeceğiz, paylaşacağız. Onların da fikirlerine önem veriyoruz, fikirlerini alacağız.



Camiayla ve beklentilerle ilgili neler söylemek istersiniz?

Şehre göre hareket etmek gerekiyor. Bizim doğru işler yapmamız lazım. Öncelikle bütün şehirde endişe var. Bunu görüyorum. Bizimle ilgili, kulüple ilgili, takımla ilgili… Bizim görevimiz bu endişeyi güvene çevirebilmek. Öncelikle bunu sağlamak istiyoruz.

Cüneyt Biçer'in Eskişehirspor'daki bireysel hedefi ne?

Buraya gelmemin birinci nedeni Eskişehirspor. Aynı şartlarda başka kulüp olsa gelmezdim. Kulübün büyüklüğü gelmemde çok etkili oldu. İsmini söyleyince bile her şeyiyle içi dolu dolu bir kulüp. Eskişehirspor Türk futbolunda ligi olmayan büyük bir takım ve büyük bir camia. Bu zor şartlarda birlikte düzlüğe çıkabilirsek hepimiz için büyük artıları olacak. Son 3 yılda peş peşe gelen küme düşmeleri önce durdurmak istiyoruz. Hayalperest olmadan gerçekçi hedefleri kovalamak istiyoruz. Benim bireysel hedeflerim onlar. Buralardan gelecek katkılar kariyerimiz için çok önemli, bunun farkındayım. Buralar futbola keyif veren yerler. Böyle bir kulübe gelerek teknik direktörlük yapma fırsatı veren yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Her teknik adam bu kulüpte çalışmak ister…

Editör: TE Bilisim