Memleket Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin Merkez Yürütme Toplantısı gündemine dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Merkezi'nde gerçeklesen basın açıklamasında Usluer'in gündeminde ocak ayı enflasyonu, TÜIK başkanının görevden alınması, basın ve yayın faaliyetleri genelgesi vardı.
YOKSULLUK SINIRI 13 BİN
Gündeme dair değerlendirmelerine ekonomiyle başlayan Usluer, '3 Şubat'ta ocak ayı enflasyon oranı açıklanacak. Görünen o ki 20 yılın en yüksek enflasyon verisiyle karşılaşacağız. Bakınız TÜRK-İŞ ocak ayı açlık ve yoksulluk sınırını yayınladı. Buna göre açlık sınırı Aralık 2021'de 4 bin 13 TL iken, Ocak 2022'de 4 bin 249 TL oldu. Yani neredeyse asgari ücretin tepesinden bakmaya başlayacak. Yoksulluk sınırı ise 13 bin 843 TL. Mevcut durum ortada. Barınma, gıdaya erişim, ısınma, aydınlanma hepsi sorunlu' diye konuştu.
BASKI ARACI OLDU
TBMM'yi ve tüm siyasi partileri göreve çağıran Usluer, 'En şiddetli itiraz yapılmazsa, en şiddetli tepki verilmezse bir kez daha atı alan Üsküdar'ı geçer. Basın ilan Kurumu ve RTÜK tehdit ve baskı aracı oldu. Basın yayın organlarını susturmaya yok etmeye çalışıyorlar. Yıprattığınız kurumlar, ortadan kaldırdığınız hukuk devleti, yurttaşlarımızın yasadığı ağır yoksulluğun sebebi' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim