Görme Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği, İşitme Engelli Çocuğu Olan Aileler Derneği, Eskişehir İşitme Engellileri Koruma ve Kalkındırma Derneği, Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği'nin katıldığı toplantıda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, beş yıl içerisinde birlik ve beraberlik oluşturarak çok güzel projeler ortaya çıkarttıklarını belirterek Eskişehir'in engelli bireylere bakış açısının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.
Başkan Ataç konuşmasına şöyle devam etti 'Engelli dostlarımızın toplumda sosyalleşmesi adına birçok projeyi severek hayata geçiriyoruz. Toplumun içerisinde sosyalleşmeniz, engelli mantığını bir kenara bırakmanızı sağlıyor. Yapılan projelerde istihdama dönük, ekonomik bağımsızlığa dönük projeler gerçekleştiriyoruz. Bu dönemde önemli üç projemiz oldu.
Engellinin ailesiyle birlikte ürün yetiştirmesi ve toprakla uğraşması ve negatif enerjiden arınarak yaşama daha olumlu bakmasını sağlayan Hobi Bahçeleri, Down Sendromlu gençlerimizin rehabilitasyonunu sağlayan Gökkuşağı Kafe ve bu projenin bir parçası olan İŞKUR'la gerçekleşen istihdam projesi. İstihdam Projesi ile engelli birey ticari yaşamda yer alarak üretmenin, toplumda yer almanın mutluluğunu yaşıyor. Bu noktada Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nün desteği önemli, kendilerine teşekkür ediyorum.
Yeni yaşama geçen Montaj Atölyesi ile sanayiden aldığımız montajı yapılmamış parçaların montajının yapılmasını sağlıyoruz. İstihdama yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz proje ile çocuklarımız çok kısa sürece hatalı parçaları bile ayırabilecek duruma geldi. Alzheimer Merkezi'nde bulunan binalardan birini onlar için hazırlıyoruz, bina ile daha fazla sayıda engelli çocuğumuz proje içinde yer alacak'
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'de engelli projelerinde hep ilkler yaşandığını belirterek Eskişehir'de belediye başkanlığı yapmanın bir keyif ve onur olduğunu sözlerine ekledi. (HM)

Editör: TE Bilisim