Büyükşehir Belediyesi ve ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, üç aşamadan oluşan 'Daha Fazlası için Tasarım Atölyesi' gerçekleştirdi.
SORUNLAR TARTIŞILDI
ESTÜ Öğretim Üyeleri Doç Dr. Osman Tutal, Doç. Dr. Cafer Arslan, Dr. Engin Kapkın, Dr. Özge Kandemir, Dr. Özlem Uçar, üniversite öğrencileri ve Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmet Birimi'nin katılımıyla düzenlenen atölyenin ilk aşamasında engelli bireylerin ihtiyaçları dinlendi. Öğrenciler Kırmızı Salon'da tango dansçısı Derya Soyiç ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Sümeyye Boyacı ile bir araya geldi. Çalışmanın ikinci aşamasında mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım ve moda tasarımı öğrencileri, disiplinler arası gruplar oluşturarak, tasarım için bir araya geldi.
FİKİR ALIŞVERİŞİ
Proje yürütücüsü öğretim üyelerinin verdiği eğitimlerin de yer aldığı çalıştayın ardından, son aşamada tasarım sergisi ortaya çıktı. Espark Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Daha Fazlası için Tasarım' atölyesi sonuç sergisinde yetkililerle bir araya gelen öğrenciler çalışmalarından söz ederek hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundular. Açılışında atölyeye katılan öğrenci ve öğretim üyelerine katılım belgeleri takdim edilen sergi 9 Aralık Pazar gününe dek halka açık sunulmaya devam edilecek. HM
Editör: TE Bilisim