Platform üyelerini Vali Tuna'ya tanıtan Başkan Arık, amaçlarının sadece engelli dernekleri bir araya getirmek değil, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla engelli haklarını topluma anlatmak olduğunu söyledi. Başkan Arık, 'Diğer sivil toplum kuruluşlarından da destek alarak engelli ve engelsiz dernekleri bir araya getiriyoruz. Felsefemiz, birlikte yaşamayı öğrenmek. Hepimiz potansiyel bir engelliyiz. Platform olarak biz, güncel hayattaki yaşanan engelleri nasıl aşarız, engelli ve engelsiz ayrımı olmadan nasıl bir yaşam sunabiliriz bunun çabası içerisindeyiz' dedi.
Başkan Arık, ziyaret esnasında platform üyelerinin ortak düşüncelerini de paylaşarak: Bakım evlerinden ziyade, sosyal yaşam merkezlerinin daha da çoğalmasını istedi. Engelli vatandaşlarımızın günlük hayattaki yaşadığı sorunlara da değinen Arık, 'Engelli vatandaşlarımız engellerinden değil günlük hayatta karşılarına çıkan engellerden rahatsızlık duyuyorlar' diye konuştu.
Başkan Arık, '3 Aralık Engelliler Günü' kapsamında 1 Aralık Pazar günü düzenleyecekleri yürüyüşe, çevre illerinden de katılımın olacağını söyleyerek, yapılacak olan etkinliklere Vali Tuna'yı da davet etti.
Vali Tuna, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, engelliliğin toplumun bir gerçeği olduğunu, 'Devlet olarak bakıma muhtaç olan engelli vatandaşlarımızı düşünmek zorundayız' dedi. Bu alanda faaliyet gösteren her sivil toplum kuruluşunun devlete güç kattığını ifade eden Vali Tuna, engellilerin gündelik hayatlarındaki yaşamlarını toplum olarak hep beraber kolaylaştırmamız gerektiğini kaydetti. (İHA)

Editör: TE Bilisim