Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeğeni olan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şennur Azade rotasyon kapsamında iki ay önce İnönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandı. İnönü'ye gidip sadece 1-2 saat kalan Azade, 6 ay geçici görevle Olgunlaşma Enstitüsü'ne geri döndü.

İKİ EĞİTİM KURUMU

MÜDÜRSÜZ BIRAKILDI

Bu skandal uygulama eğitim camiasında tepkilere neden olurken, şimdi de Azade'ye Eskişehir'de kalabilmesi için Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Kalıcı Eserler Birimi'nde görev verildi. Bir oda tahsis edildi. El Sanatları branşı öğretmeni olan Azade'nin yeni yapılar ve restorasyonların yapımından sorumlu olan bu birimde ne yapacağı merak konusu oldu. Sırf Azade'nin ilçeye gitmemesi için Olgunlaşma Enstitüsü ve İnönü Halk Eğitim Merkezi müdürsüz bırakıldı. Azade'ye Kültür Başkenti Ajansı'nın Kalıcı Eserler Birimi'nde bir görev icat edildi.

İÇLERİNE NASIL

SİNDİREBİLİYORLAR?

Eğitimciler bu skandal olaya 'Enişten Bakan olursa, ilçeye gitmezsin' diye tepki gösterdi. Eğitimciler, 'Rotasyon kapsamında herkes görev yerlerine giderken, Şennur Azade neden kollanıyor? Nabi Avcı sadece yeğeni Azade'nin değil, Eskişehir'de görev yapan 8 bin eğitimcinin Bakanı olduğunu unutmasın. Azade'yi Bakan Avcı mı kolluyor? Yoksa bilgisi dışında O'na yaranmak isteyenler mi bu ayrımcılığı yapıyor? Vali Güngör Azim Tuna ve Milli Eğitim Müdürlüğü Bakan yeğenine yapılan bu torpilli uygulamayı nasıl içlerine sindirebiliyor? Rotasyon kapsamında ilçelere giden eğitimcilerin yüzlerine nasıl bakabiliyorlar?' diye isyan etti.

Haberin ayrıntılarını Ayhan Aydıner'in köşesinden okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim