Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören'in doktoru yaptığı açıklamada, 'Erdoğan Demirören 11.30 gibi aramızdan ayrılmıştır. Allah kalanlara sabırlar versin' ifadelerini kullandı. Demirören Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal da 'Pazar günü Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakıben cenaze töreninin yapılmasını planlıyoruz' dedi

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören, bir süredir İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Erdoğan Demirören'in vefatının ardından hastaneden açıklama yapıldı. Demirören'in doktorundan yapılan açıklamada, 'Burada size acı bir haberi vermek için toplanmış bulunuyoruz. Erdoğan Demirören 11.30 gibi aramızdan ayrılmıştır. Allah kalanlara sabırlar versin. Her şey çok taze. 31 Mayıs 2018 itibarı ile solunum yetersizliği ile yoğun bakıma alınmıştır' dedi.

Demirören Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Erdoğan Demirören'in cenaze töreniyle ilgili olarak, 'Pazar günü Fatih Camisi'nde öğle namazına müteakıben cenaze töreninin yapılmasını planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.

DEMİRÖREN'E AİT ŞİRKETLER

Erdoğan Demirören'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding bünyesinde şu şirketler bulunuyor:

LPG Gurubu: Milangaz LPG Dağıtım Tic. ve San AŞ., Milangaz AŞ., Likidgaz A.Ş., Mutfakgaz A.Ş., Güneşgaz A.Ş: LPG depolama ve dağıtım şirketlerini bünyesinde bulunduran bu grup, Türkiye sathında 24 dolum tesisi , 40 bin ton stoklama kapasitesi , 2950 adet ana bayisi ile 450 bin tona ulaşan satış potansiyeline sahip. Bunun yanında 195 adet tır , tank ve treylerinden oluşan nakliye filosu ile hizmeti sürmekte.

Demirören Tüp İmalat A.Ş: LPG Tevzi Şirketlerinin, çeşitli ebattaki tüp ihtiyaçlarını, gerekse bu tüplerin vana ve subap ihtiyaçlarına cevap vermek gayesi ile İzmir/Bornova`da faaliyetlerinin sürdürüyor.

Parsat A.Ş.: İstanbul/Avcılar'da bulunan ve otomotiv yan sanayinin önde gelen kuruluşlarından olan Parsat Piston San. ve Tic. A.Ş. Alman Kolbenschmidt Lisansı ve işbirliği ile 1970 yılından bu yana çeşitli ebatta üretilen pistonlarla gerek iç piyasaya gerekse ihracaata pazarlanmaktadır .

Ata Eğitim A.Ş.: İstanbul Balmumcu`da bulunan kendi binasında hizmet vermekte olan Özel Ata Lisesi, anaokulu, ilköğretim ve lise bölümlerinde faaliyet göstermektedir .
Editör: TE Bilisim