Bunun en iyi göstergesinin sağlık çalışanlarının aşılanmasındaki yetersizlik olduğunu öne süren Prof. Dr. Özgüneş, 'Bağışıklama ile ilgili yazılı yönergeler olmasına karşın sağlık kayıtlarındaki yetersizlik, işe giriş ve çalışanların periyodik sağlık değerlendirmelerindeki eksiklikler, uygulama eksikliğinin temel nedenleridir. Böyle bir sistem içinde çalışmak, hekimlerde de özel durumlar dışında erişkin bağışıklamasını önemsememeye yol açmaktadır' dedi.
Aşı uygulanması gereken erişkinlerin tüm erişkinler ve özel risk grupları olarak iki grupta incelendiğini ifade eden Özgüneş, şöyle devam etti:
'Genel olarak erişkinlerde aşı ile önlenebilir olup bağışıklama yapılması gereken hastalıklar tetanoz, difteri, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, grip, hepatit A ve B, pnömokok infeksiyonları, suçiçeği ve beyin zarları iltihabına da yol açabilen meningokok infeksiyonlarıdır. Bunlardan tetanoz-difteri aşısı, çocuklukta yapılması gereken birincil aşılaması tamamlanmış tüm erişkinlerde her 10 yılda bir yaşam boyu uygulanmalıdır.'
Özgüneş, 18-19 Ocak tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda, 1. Ulusal Erişkin Bağışıklaması Sempozyumu'nun yapılacağını duyurdu.

Editör: TE Bilisim