Maçı Pendikspor 3-1 kazanırken, bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan edip liderlik yarışını sona erdirdi. Es Es ise son 4 maçının kaldığı yarışta 10 puan geride. Matematiksel iddia devam etse de iş kafada çoktan bitti…

İlk devre gole izin vermedi
Karşılaşma çekişmeli başladı. Ev sahibi ekip baskıyı kurarken Es Es kontrataklarla pozisyon aradı. 27'nci dakikada Bekir'in sol kanattan gönderdiği ara pasında Görkem kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleye gönderdiği top direkte patladı. Bu pozisyonun devamında Es Es kontratakta Berkay ile penaltı kazandı. Defansın müdahalesiyle yerde kalan Berkay takımına penaltı kazanırdı. Topun başına geçen Hasan Alp Altınoluk topu kaleciye nişanladı. 44'te Metehan Toprak rakibine faul yaptı ve ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. İlk yarı 0-0 bitti.

15 dakikada film koptu
Ev sahibi ekip ikinci devreye etkili başladı. 50'nci dakikada Eskişehirspor savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı. Ceza sahası içindeki karambolde Sezgin Coşkun'un uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Görkem Bitin takımını öne geçirdi. 59'da Gökcan'ın pasında kaleci Efehan Kaptan ile karşı karşıya kalan Görkem Bitin hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı. 78'de Onur Eriş skoru 3-0'a getirdi. 88'de kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde Berkay Köse topu tamamladı ve skoru belirledi. Es Es sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Pendikspor şampiyon olurken, Es Es'in deplasman kaderi değişmedi.
Editör: TE Bilisim