Eskişehirspor'da ligin ikinci yarısında Brezilyalı rüzgarı estirmek isteyen Teknik direktör Samet Aybaba, yapacağı yeni transferlerin önünü açtı.

OPERASYON SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Siyah kırmızılı takımda göreve geldiği ilk gün yapacağı Brezilyalı oyuncuların mesajını veren teknik adam, yaklaşık bir aydır Başkan Mesut Hoşcan ile birlikte yaptığı transfer görüşmelerini yürütüyor.

ÖNCE 4, SONRA 5

Lig devam ederken Gekas, Muarem ve Junio gibi yabancı oyuncuların yanı sıra Özgür Çek ile yollarını ayıran Eskişehirspor yönetimi, 9 Ocak da yapılacak seçimli genel kurul kararına rağmen devre arası kamp öncesi ise 5 yabancı oyuncunun daha biletini kesti.

FESİH EDİLDİ

İlk etapta Başakşehir maçı sonrası Lawal'ı kadro dışı bırakan ve takım bulmasını söyleyen yönetim, Gençlerbirliği maçı öncesi ise alacaklarını ödeyemediği Özgür Çek ile görüşerek karşılıklı anlaşmaya vardığı oyuncuyu gönderdi. Ardından Antalya kampı öncesi Defederico ile görüşerek sözleşmesini karşılıklı fesih etti. 2018 yılına kadar sözleşmesi devam eden Defederico ile yapılan görüşmede nasıl bir fesih kararı alındığı ise bilinmiyor.

PAZARLIK SÜRÜYOR

Geçmişte Necati Ateş ve Servet Çetin gibi oyuncuları gönderen ve ardından sözleşmelerinde yer alan paraları faiziyle birlikte icra yoluyla ödemek zorunda kalan Başkan Hoşcan'ın, son olarak göndermek istediği Manogongu, Ben Khalıfa ve Akaminko gibi isimlerle gitmeleri için pazarlık masasına oturduğu ve Antalya kampına götürülmeyen bu oyuncularla henüz resmi olarak yolların ayrılmadığı öğrenildi.

GÖZDE İSİM GÖZDEN DÜŞTÜ

Bu oyuncular içinde camiayı üzen isim ise, 1.5 milyon dolar bonservis bedeli ödenen ve sportif sakatlığından önce 8 Milyon Avro gibi rakamlarla transferin gözde ismi olan Akaminko oldu. Sakatlığı düzelen ve 2018 yılına kadar sözleşmesi devam eden oyuncunun, satış listesine konduğu ve takımdan ne şartlarda gönderilmek istendiği ise sırrını koruyor.

4 YABANCI KALDI

Eskişehirspor'da 8 yabancı oyuncunun gönderilmesinin ardından takımda kalan yapancı oyuncu sayısı ise 4'e düştü. Bu oyuncular file bekçisi Boffin, Goran, Toko ve Pinto.

KONGERE ÖNCESİ NELER OLUYOR?

Diğer taraftan Başkan Hoşcan'ın, 9 Ocak da yapılacak genel kurul da, sözde aday olmamasına rağmen yaptığı bu operasyon, camiada endişe yaratmaya başladı.

DEVAM MI EDECEK?

Adeta takımın içini boşaltan ve gizliden gizliye transfer çalışmalarını yürüten Hoşcan'ın bu tavrı, 9 Ocak da yapılacak genel kurulda tekrar yola devam edeceği izlenimini veriyor.

Editör: TE Bilisim