Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından düzenlenen 4. Enerjide Ar-Ge Çalıştayı, elektrik ve gaz dağıtım sektörleri temsilcilerini bir araya getirdi.
BAKAN TAKDİM ETTİ
Programda elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin Ar-Ge projelerine yönelik öncelik ve ihtiyaçlarının, üniversite ve araştırmacıların sektöre yönelik projeleri ve ilgili kurumların Ar-Ge desteklerinin katılımcılar ile paylaşılması hedeflendi. Çalıştayda Eskişehir'in doğal gaz dağıtımını uluslararası standartlarda gerçekleştiren ESGAZ'ın Ar-Ge ekibi de ödüle layık görüldü. 'Gaz Kesintisinden Sonra Servis Regülatörlerinin Kurulmasına Gerek Kalmayacak Sistemin Geliştirilmesi- Doğalgaz Şalteri' projesiyle ödüle almaya hak kazanan projenin ödülünü ESGAZ adına Genel Müdür Bülent Cantürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in elinden aldı.
3 PROJEYE ÖDÜL
Etkinlikte ödül alan şirketler şunları: ESGAZ: Doğalgaz Şalteri – Gaz Kesintisinden Sonra Servis Regülatörlerinin Kurulmasına Gerek Kalmayacak Sistemin Geliştirilmesi Projesi. BURSAGAZ: Boru Hattı Bütünsellik Projesi. AGDAŞ: Yerli Gaz Dondurucu/Kesici Prototip Tasarımı ve İmalatı. HM
Editör: TE Bilisim