Fatih Mahallesi Muhtarlık Sokakta tek odalı bir gecekonduda ikamet eden 83 yaşındaki Hacer Nine (Hüsniye Elmakasta) 2012 yılında eşini kaybetti. Eşinin ölümüyle sarsılan Hacer nine 3 çocuğunun kendisini terk etmesiyle ise adeta hayatı karardı. 3 yıldan bu yana komşularının yardımıyla hayatta kalma mücadelesi veren Hacer nine yaşamının son döneminde çocuklarını yeniden yanında görmek istiyor.

TATLI DİL BANA YETER
Gözü yaşlı anne en çok çocuklarının kendisini aramamalarına üzüldüğünü söyleyerek, '2 oğlum bir kızım var. Ne yazık ki gelmiyorlar. En son hastalandığımda komşular oğlumu aradı 'annen çok hasta yanına gelin' diye. O da 'Ona bir şey olmaz. Parası var, kendine baksın' demiş. Ben onlardan sadece insanlık istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. İnsan arada gelir 'anne nasılsın' diye sorar. Sadece tatlı dilleri yeterdi bana' dedi.

TEKERLEKLİ
SANDALYE İSTİYORUM
Yürümekte zorluk çektiğini ve hastalıkla boğuştuğunu söyleyen Hacer nine (Hüsniye Elmakasta), 'Sağ olsun komşularım bana bakıyor. İhtiyaçlarımı karşılıyorlar. Her zaman yanımda olamıyorlar. Yürümekte güçlük çektiğim için ihtiyaçlarımız karşılayamıyorum. Tekerlekli sandalye istiyorum. Eğer tekerlekli sandalyem olursa komşularım beni parka götürebilir. Biraz hava alabilirim' diye konuştu.(HM)

Editör: TE Bilisim