Açılışa Ayşe Tuba Arslan'ın babası Serdar Arslan ve annesi Meral Sondikmen de katıldı. Açılış öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı okundu.
MÜCADELE EDECEĞİZ
Halk Merkezin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Bugün 8 Mart. Kadın cinayetine kurban giden arkadaşlarımızı ölümsüzleştirmek istedik. Kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yok. Ama baktığınız zaman beş yılda binlerce kadınımız öldürüldü. Geçen yıl 500 civarında kadınımız öldürüldü bu yıl iki ayda 200 kadınımız öldürülmüş. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. Bu kadar kadın cinayeti varken devletin eli armut toplamasın. Bir tepki koysun. Arslan, koruma istemiş ve eşi tarafından öldürülmüş, şimdi hepimiz ağlıyoruz. Ağlamanın faydası yok, mücadele edeceğiz. Hukukta da dinimizde de kadın erkek eşittir. Ben böyle bir düşünceyi kabul etmiyorum siz de etmeyin. Biz kadınlarımızın bizimle eşit aynı şartları yaşayan toplum yaşatmaya çalışıyoruz. Bunun yolu da laik bilimsel eğitimden geçiyor. Devlet bunu yapamıyorsa görevini yapmıyor demektir' dedi.
ÖLMEDİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ayşe Tuna Arslan'ın annesi Meral Sondikmen, 'Maalesef ölmedi öldürüldü. O gittiğinden beri bütün gün böyleyim. Adının yaşatıldığı için teşekkür ediyorum' dedi.
BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİR
Baba Serdar Arslan ise 'Hayatımın çiçeği kızımın hatırasının yaşatıldığı için teşekkür ederim. Şehrimizde ve ülkemizde kadınlarımıza ait böyle güzel yerlerin açılması, kadınlarımızın böyle güzel yerlerde eğitim alarak dünyaya bakış açıları değişir, haklarını öğrenirler. Dünyaya bakışları değişir. Bundan sonra yetkili mercilere yalvarıyorum lütfen kadınlarımızı ikinci vatandaş olarak görmesinler. Kadınlarımız kızlarımız ömür boyu arkadaşlarımız bu cinayetlere son versinler. En kısa zamanda önlemini alsınlar' diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Halk Merkezi girişimde karanfillerle süslenmiş kızımın fotoğrafını gören baba Arslan, 'Yavrum nurlar içinde uyu' diyerek gözyaşı döktü. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim