Eskişehir 20'inci dönem Milletvekili Demir Berberoğlu 67 yaşında Koronavirüse yenik düştü. bir süredir koroavirüs sebebiyle yoğum bakımda tedavisi devam ediyordu. Berberoğlu'nun vefatı Eskişehir'de büyük üzüntüye neden oldu.

Demir Berberoğlu Kimdir?
1953 Ankara doğumludur. İlköğrenimini Eskişehir'de yaptıktan sonra İstanbul Galatasaray Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi'nde öğrenimini tamamlamıştır. 1977 yılında Eskişehir'de serbest avukatlığa başlamış ve 1983 yılında DYP Eskişehir Kurucu İl Başkanı sıfatı ile siyasete atılmıştır. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde Eskişehir Milletvekili seçilmiş ve bu görevi sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı, Adalet ve Anayasa Komisyonu üyeliklerinde bulunmuş, Karadeniz Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinin yanında Türkiye Rusya Dostluk Grubu Başkanlığı'nı da yürütmüştür.
Otomobil ve Otomobil Sporları'na merakı çocuk yaşlarda başlayan Demir Berberoğlu, yoğun iş hayatından kalan zamanlarının tamamını bu hobisine ayırmaktadır. Yarış hayatına 1971 yılında yapılan Hitit Rallisi'ne katılarak başlamış olup, o günden bu yana halen aktif olarak otomobil sporları kariyerini sürdürmekteydi. Berberoğlu, TOSFED'in 9 Kasım 2012 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu sonunda başkan olarak göreve gelmiş, ancak 6 aylık süreç sonunda tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte başkanlık görevinden istifa etmiştir.

Editör: TE Bilisim