Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, sendika binasında basın açıklaması yaptı. Yöneticilerin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin hiçe sayıldığına dikkat çeken Urfalı, 'Görev unvanında 4 yıllık çalışma süresini dolduran yöneticilerin yeniden görevlendirilmelerine ilişkin bir süreç yaşanmıştı. Bu sürecin işleyişinde özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin organizasyonuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince adalet, hakkaniyet, eşitlik, tarafsızlık, liyakat ilkelerine uymayan yaklaşımlar sergilenmiş ve yasal olmayan uygulamalar yapılmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyararak; süreci hukuk ve mevzuat birimimiz aracılığı ile izleyeceğimizi bildirmiş ve mücadeleye başlamıştık' ifadelerini kullandı.
SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Yaklaşık 2 yıl önce Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na süreç mağduru üç kişiyle birlikte yaptıkları suç duyurusundan bahseden Şube Başkanı Urfalı, 'Zincirleme görevi kötüye kullanma fiilinde bulunmaları iddiasıyla yaptığımız suç duyurusu ve İl İdare Kurulu ile Bölge İdare Mahkemesi aşamalarının sonucunda, İl Milli Eğitim eski Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Hasan Başyiğit, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Bülent Üzmez, Şube Müdürleri Serhat Murat, Ahmet Melik Gül, Yaşar Temur ve Ali Şahin Yıldız hakkında Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır' dedi.
ADALETTEN KAÇIŞ YOK
'Unutmayın ki, zulümle abad olunmaz' ifadelerini kullanan Urfalı, 'Hangi mevkide olursanız olun, yarın bu yaptığınız haksızlıkların hesabını yargı aracılığıyla yakanıza sarılır sorarız. Sizlere bunu yaptıranlar gün gelir sizi terk eder. Gün gelir sizleri alkışlayanlar, aslansın kaplansın diyenler, kul hakkı yemeyi hak olarak görenler ile sahte sendikacılar utanmadan sıkılmadan kafalarını kumlara gömerler de sizler bir avuç kumda bulamazsınız' şeklinde konuştu. Sorumluların yargılandığını vurgulayan Urfalı, 'Adaletten kaçış yok. Sorumlular yargılanıyor. Belki yeni yeni yargılamalarda eklenir. Sıra ceza da kim bilir belki de ardından tazminat davası da gelir. Bu dünyada görülemeyen hesaplar içinde Ruz-i Mahşer sizi bekliyor' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim