Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurula, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP'li delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Odunpazarı 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye'de her şeyin değiştiğini söyleyerek, 'O zaman biz de değişmeliyiz. Eskisi gibi siyaset yaparak başarılı olma şansımız yoktur. Türkiye'de bundan sonra yüzde 35'le 40'la iktidar olma gibi hedefi ve hesabı olamaz. Mutlaka birinci parti olmak zorundayız. Bunun içinde tıpkı bugün olduğu gibi bütün sivil toplum örgütlerimizle, odalarımızla, derneklerimizle, sendikalarımızla iç içe yaşamak zorundayız. İç içe politika üretmek zorundayız. Yeni seçilecek arkadaşlarımızın buna dikkat etmesi lazım' dedi.

CHP GERÇEKLEŞTİRECEK
Eskişehir'in en temel gündeminin termik santral olduğunu belirten Başkan Kurt, 'Alpu adını verdikleri termik santral aslında Tepebaşı termik santrali. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak güneş enerji santrali kurmak istiyoruz. Bunu kurmak içinde tüm adımları atıyoruz. Alpu'da yapılacak termik santrale evet diyen Ak Parti Meclis üyeleri Büyükşehir Meclisinde güneş enerji santraline hayır diyor. Bu çelişki en temel insan haklarımızdan olan yaşam hakkımıza bir saldırı. Hangi vicdan güneş enerji santraline karşı çıkar da termik santraline evet der. Bunu bütün Eskişehir'in sorgulaması gerekir. Alternatifi bellidir, alternatifi güneş enerji santralidir, rüzgar enerji santralidir. Eğer AKP iktidarı bunları gerçekleştiremiyorsa, 2019'dan sonra CHP iktidarında bunlar gerçekleşecektir' ifadelerini kullandı.



Başkan Kurt, Türkiye'de en önemli sorunlardan birisinin taşeron işçilik sorunu olduğunu söyleyerek, 'Bu kölelik düzenine hayır diyoruz, itiraz ediyoruz. Nasıl belediyelerimizde biz seçildikten sonra taşeron işçiliğin güvencesi oluşmuş ise CHP iktidar olduğunda da taşeron işçilik sona erecektir. Şimdi yapılan düzenleme yeni bir kandırmacadır. Yeni bir oyalamacadır. Taşeron işçilerin bu konuda bizimle birlikte olması gerekir' dedi. Asgari ücret ile ilgilide konuşan Başkan Kazım Kurt, 'Şu anda asgari ücret Türkiye'de iki türlüdür. Birisi Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti net bin 400 lira. Birisi CHP'nin asgari ücreti net bin 500 liradır. Demek ki CHP'li olmak çalışandan, emekten yana olmaktır' dedi.

YÜZLERİNE VURMALIYIZ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Man Adası belgeleri hakkında da konuşan Kazım Kurt, 'Man Adası belgeleri fotokopidir, gerçektir, değildir tartışmalarını abes buluyorum. Man Adası'na Türkiye'den bugüne kadar kaç kişi gitmiştir. Yerini dahi bilmediğiniz adayı nasıl keşfettiniz de paraları gönderdiğiniz. Böyle bir yaklaşımla ülkede adaleti sağlama şansınız yoktur. Türkiye'deki inşalarımıza dolarları, dövizleri bozdurun diyeceksiniz. Siz Man Adası'na dolarları göndereceksiniz. Hem de nereden bulduğunuz belli olmayan dolarları. Cumhurbaşkanı'nın oğlu hangi işi yaptı da 3 milyon 750 bin doları transfer etti. Türkiye'de böyle bir zenginlik görülmedi. Ama bunu sıradanlaştırmaya çalışıyorlar. Buna izin vermemeliyiz. Bunu her mahallede, her köyde anlatmalıyız. Unutturmamalıyız. Yüzsüzlüklerini yüzlerine vurmalıyız. Biz Türkiye'deki olumsuzlukları anlatırken Amerikan yargısından medet ummaya başladık. Bir bakana 45-50 milyon dolar rüşvet veriliyor. Arada 5 milyon dolar var ve veren diyor ki tam hatırlamıyorum. Bu hırsızlıktır. Bu hırsızlıklar artık Türkiye'yi yönetmesin. Biz CHP ile kucaklaşalım. Artık kimin ne sorunu varsa bitmeli. Bitirilmeli. 16 Nisan bu sorunları sona erdirmeli. Biz Türkiye'de CHP'nin ilkeleri ve programları doğrultusunda kucaklaşmalıyız' diye konuştu.

CUMHURİYETİN SAVUNUCUSUYUZ
CHP İl Başkanı Sinan Özkar Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkenin sigortası olduğunu söyleyerek, 'Cumhuriyete karşı pek çok siyasi hareket ortaya çıkmıştır ama bunların hiçbiri başarı kazanamamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin hep savunucusu olmuştur. Makam ve mevki için değil, bayrak ve vatan sevgisi olduğu için bir araya gelen, mücadele eden insanlardır' dedi.

ÖLÜM DEMEK
CHP Milletvekili Utku Çakırözer Alpu'ya yapılması planlanan termik santrale değinerek, 'Bu santral kanser demek, ölüm demek. Bir de özellikle Alpu diyorlar. Alpu değil; Tepebaşı, Eskişehir' ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel de, hukuk ve demokrasinin hiçbir dönem bu kadar ayaklar atına alınmadığını söyleyerek, 'Bu parti devletinden kurtulmanın tek yolu, birlikte mücadele etmektir' dedi.

GEREKİRSE ORADA YATACAĞIZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, termik santralin Alpu'da değil Tepebaşı'nda olduğunu söyleyerek, 'Tepebaşı'nı başından beri bypas ettiler. İşlerini tamamen Alpu'dan yönetiyorlar. Onun için Alpu termik santrali deniyor. Orada algı yaratmaya çalışıyorlar. Belediye başkanı santrali turistik tesis gibi tanıtmaya çalışıyor. Böyle bir şey olabilir mi? İnsan duyunca gerçekten üzülüyor. Termik santral eşittir zehirdir. Eşittir kanserdir. Bu ova yüz yıllarca Eskişehir'i Türkiye'yi doyurmuş. Bu alanlar feda edilebilir mi? Gerekirse oralarda yatacağız ama bu santrali yaptırmayacağız' şeklinde konuştu.

İlçe Başkan adaylığından çekilen Ferda Kavaklı ise, 'Gerekli imzaları toplamak için çaldığım kapılar birilerinin zorlaması ile yüzüme kapatılmaya çalışıldı. Birçok delege dostumun ağzından baskı süreçlerini üzülerek dinledim. Benim için imza atan birçok delegenin imzası da baskı ile geri çektirildi. Bu tabloyu yaşatanların partiden çok kendi koltuklarının derdine düştüğünü görmüş olmanın da derin üzüntüsü içindeyim' dedi.

İlçe Başkan adayı Akın Sallarel, 'CHP bu zamana kadar Eskişehir'de yaptığı kongrelerde bir ilki yaşıyor. Bu coşku ile birlikte 2019 da başarıya ulaşacağımıza inanıyorum' dedi. Gerçekeleşen kongrede mevcut Başkan Akın Sallarel güven tazeledi.

İŞTE CHP ODUNPAZARI İLÇE YÖNETİMİ
Hüseyin Gözütok, Nural Akın, Rahmi Çınar, Halide Deniz, Ali Rıza Güneş, Cahide Tetik, Yaşar Saffet Özcan, Recep Candaş, Umut Ulutaş, Nurcan Alkan, Öznur Aydın, Münür Gül, Melih Karaçay, İsmail Koç, Selma Sara, Şuayip Çapar.

MERVE ÇAKIR

Editör: TE Bilisim