CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Alpu Ovası'na yapılması planlanan termik santral ve İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Adar, '31 Mart seçimi öncesi hem Sayın Cumhurbaşkanı bu bölgenin tarım sit alanı olarak ilan edildiğini tekrarladı. Eskişehir AKP milletvekilleri, özellikle de büyükşehir belediye başkanı burada kömürlü termik santralin kurulmayacağının altını çizerek söylediler. Ama üzülerek görüyoruz ki seçimlerin üzerinden henüz iki ay bile geçmeden sondaj çalışmaları başladı' dedi.

PARTİLERE ÇAĞRI
Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Adar, 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda milletvekillerimizin yaptığı çalışmalar var. Ama esas çalışmayı bayramdan sonraki dönemde öncelikle tüm siyasi partilerin katkısını sağlayacak şekilde, onlarla girişimle bulunarak devam ettirmek istiyoruz. Ümit ediyorum ki oradan geri dönüşler çok olumlu olur ve Eskişehir bu beladan kurtulur' ifadelerini kullandı. Yanlıştan bir an önce dönülmesini arzu ettiklerini kaydeden Adar, 'Biz Eskişehir halkını öncelikle bilinçlendirmek, tüm siyasi partilerin bu konudaki desteğini sağlamak için bayramdan sonra bir hamle yapacağımızı söyleyebiliyorum' şeklinde konuştu.

3 BÖLÜME AYRILDI
Adar, İstanbul seçimlerine de değindi. Parti Genel Merkezi tarafından İmamoğlu seçim kampanyasının başlangıcının İstanbul'da gerçekleştirildiğini belirten Adar, 'Önümüzdeki kampanya döneminde Cumhuriyet Halk Partisi kendiliğinden oluşan İstanbul İttifakı içerisinde yer alacaktır. 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde ülke ittifak halinde seçime gitti. Ama İstanbul'da öyle bir ittifak oluştu ki bu ne İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ittifakı, ne MHP ile AKP'nin ittifakı. Bu İstanbul İttifakı. İstanbul'un 39 ilçesi var. Bu ilçelerin her birinde müstakilen ayrı ekipler oluşturuldu. Seçimi üç bölüme ayırdık. Birincisi Ramazan süresince yapılacak çalışmalar. İkinci dönemi Bayram süresi içinde geçecek günler. Bayram sonrasından 23 Haziran'a kadar olan dönemde de normal, her seçimde yapılan seçim kampanyası yürütülecek. Hedefe 23 Haziran'da ulaşılacak' diye konuştu. Adar, görevlendirilmeler sonrası ilimizdeki partililerin de İstanbul'a giderek seçim kampanyasına destek vereceğini belirtti.

HAK MAHRUMİYETİ
Yüksek Seçim Kurulu'nun kararının gerekçesiyle ilgili Adar, 'Tam anlamıyla dağ fare doğurdu. 250 sayfalık gerekçeli raporun sadece 12 sayfasında neden dolayı bu seçimi iptal ettiklerini anlatmaya çalışmışlar. Getirilen gerekçede hiçbir şekilde iptal edilmemesi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir dönemde böylesine mesnetsiz bir iptalin söz konusu olmadığı aşikardı. Ama her ne olursa olsun bir hak mahrumiyeti vardır, bu hak mahrumiyetini yine Cumhuriyet Halk Partililer demokratik bir ortam içerisinde sandıkta sonuçlanmasına gayret sarf etmektedirler. Göreceksiniz 23 Haziran seçimlerinde tüm seçmenler bu konuda İmamoğlu'na bir kez daha elinden alınmış olan mazbatasını tekrar teslim etmek durumunda kalacaklar' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim