Yaklaşık 70 bin yükseköğretim öğrencisinin bulunduğu ve 'öğrenci şehri' olarak bilinen kentte, final sınavlarını tamamlayan üniversiteliler, sömestr tatili için memleketlerine dönüyor. Dönüş için otobüs ve trenleri tercih eden öğrenciler, garı ve otogarı doldurdu. Günler-aylar öncesinden biletleri alan öğrenciler, dönüş yolunda herhangi bir sıkıntı yaşamazken, bilet alma işlemlerini son günlere bırakanlar ise 'nasıl memlekete gideceğiz'in derdine düştü.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Terminali'nde görevli bir otobüs firma yetkilisi İlhan Oray, bilet bulamayan öğrenciler hemen paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek, cuma gününden itibaren ek seferler konulacağının müjdesini verdi. Pazar gününe kadar otobüslerde yoğunluğun devam etmesini beklediklerini anlatan Oray, şöyle konuştu:
'Sömestr tatili için memleketlerine gidecek öğrencilerin otobüslerde yoğunluk oluşturduğu için bilet sıkıntısı yaşanmakta. Şuan için İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya'ya aşırı derecede yoğunluk mevcut. Cuma gününden pazar gününe kadar ek sefer konulacak. Memleketlerine gidecek öğrencilerin kentten ayrılmasıyla birlikte hafta sonundan itibaren yoğunluğun normale dönmesini bekliyoruz.' Öte yandan, garda normal bir yoğunluk olduğu ve tren seferlerinde zaman zaman bilet sıkıntısı yaşandığı, öğrencilerin demiryolu ulaşımını daha çok Yüksek Hızlı Tren'in gittiği Ankara ve Konya illeri için kullanmayı tercih ettiği öğrenildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim