Avrupa Birliği Kültür ve Dayanışma Platformu, Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde Hasan Polatkan Havalimanı'nın kapatılması iddialarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, Belçika eski Federal Milletvekili Cemal Çavdarlı, Avrupa Birliği Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Oda ve Sendika Başkanları katıldı.

YİNE HATAYA DÜŞÜYORLAR

Avrupa Birliği Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, Hasan Polatkan Havalimanı'nın uçuşlara kapatılmasının şehrin ekonomisine ve sanayisine zarar vereceğini söyledi. Özellikle gurbetçi vatandaşların mağdur edileceğini vurgulayan Tetik, 'Bizim Brüksel uçuşları 2005'te başladı. 2012 yılında Umre uçuşları başladı, 2016 yılında ise Hac uçuşları başladı. Eskişehir bu uçuşları başarılı şekilde gerçekleştiriyor ve vatandaşlar çok memnun. Ama Zafer Havalimanını kurmak gibi bir hataya düştükleri gibi yine hataya düşüyorlar' dedi.
ESKİŞEHİR CEZALANDIRILIYOR
Eskişehir'de Hac ve Umreyegidecek vatandaşların Zafer Havalimanı'nı kullanmayacağını öne süren Tetik, 'Gurbetçi hemşerilerimiz ise hiç kullanmaz. İstanbul'dan binerler, yine İstanbul'a inerler. Geçmişte de bu böyle olmuştur. Eğer Hasan Polatkan Havalimanı uçuşa kapatılırsa bu durum Eskişehir halkına zulmetmektir, gurbetçi hemşerilerimize zulmetmektir, Eskişehir'i cezalandırmaktır' ifadelerini kullandı. Tetik sözlerini şöyle sürdürdü: 'Uçuşların kapatılması demek, Eskişehir'e her yıl gelen 10 binlerce gurbetçi vatandaşımızın yaptığı ekonomik katkının da uçup gitmesi demek. Uçuşların kapatılması sanayimiz için ağır sonuçlar doğuracaktır. Eskişehir bir havacılık kentidir. Havacılık şehrinde uçuşları kapatmak ne yaban çelişkidir?' Yetkililere çağrıda bulunan Tetik, 'Hasan Polatkan Havalimanını kapatmayın, tamiri imkansız zararlar doğuracak bu yanlıştan bir an önce vazgeçin' diyerek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, uçuşların yüzde 90'ının yurtdışında bulunan hemşerilerimiz tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, 'Böyle bir imkanı yurttaşlarımızın elinden almak,hem yurttaşlarımızı cezalandırmak hem de Eskişehir ekonomisine zarar verecek bir durumdur. Yetkililerin dikkatini çekmek istiyoruz. Bu yanlıştan dönmelerini tavsiye ediyoruz. Ben özellikle iktidar milletvekillerine seslenmek istiyorum; siyasi olarak algılanmasını istemem. Çünkü yetki ellerinde. Bu yanlışa dur diyecek olan Eskişehir milletvekilleridir. Eskişehir halkı kendi havalimanının kapatılmasını asla istemiyor' şeklinde konuştu.

KONU CUMHURBAŞKANIMIZA İLETİLECEK

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Burhan Sakallı ile üç gündür görüşmelerinin sürdüğünü kaydederek, 'Burhan Bey konuyla beraber ilgili bakanımıza Eskişehir Havalimanı'nın önemini, Eskişehir'e katma değerini, sanayicisini, taksicisini, gelen gurbetçilerin indiğinde nerelere hizmet ettiğinin görüşmelerini yapıyor. Kısa vadede de olay Cumhurbaşkanımıza iletilecek' dedi.

AKLA ZİYAN BİR HAREKET

Belçika eski Federal Milletvekili Cemal Çavdarlı,'Biz burada siyasi bir amaç için toplanmış değiliz yüzlerce binlerce Eskişehirli esnafın sanayicinin taksicinin simit satan hemşerimizinmağdur olmamasını istiyoruz. Aklın yolu bir. 17 yıldır bu havalimanına inerek teknolojinin nimetlerinden faydalanırken bugün bu insanların yanlış bir yönlendirme ile hatalı bir yatırımla Zafer Havalimanı'nın kaybını Eskişehir'i kapatarak telafi etmeye kalkışmak akla ziyan bir harekettir. Bu kararı inşallah almazlar' ifadelerini kullandı.

KİME NE ZARARI OLDU?

Eskişehir Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, 'Eskişehir Havalimanı açıldıktan sonra akrabalarımızın gururla mutlulukla direkt Eskişehir'e gelmeleri bizleri mutlu etti. Ama bugün Eskişehir'deki havaalanının kime ne zararı oldu? Eskişehir'deki esnafından tutun otobüsçüsüne kadar katkısı olan bir hava alanı var. 1 milyonun üzerinde bir nüfusu olan bir şehrin havaalanı kapatılıp da başka bir yere yönlendirilmesi bizler için büyük bir acıdır' dedi.

SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mahmudiye halkının şikayetlerini getirdiğini belirterek, 'Bize bırakılan eserlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Eskişehir'e kimsenin ceza veremeyeceğini biliyoruz. Eskişehir insanıaydın bir insan. Yapılan bu kararışiddetleyanlışgörüyoruz' şeklinde konuştu.

ÖLÜM YOLU KONUŞULSUN İSTERDİK

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, 'Havalimanın kapatılmasının Eskişehir halkına, Anadolu halkına zulüm olacağını düşünüyoruz. Özellikle isterdik ki hava limanının kapatılacak olması konuşulmasın Eskişehir'i Afyonkarahisar'a bağlayacak olan ölüm yolunun yapılması planlansın.Ben aslında bunu söylemek isterdi.Havalimanın kapatılacak olmasını kabul edemiyoruz. Bütün milletvekillerimizin bir araya gelerek bu konuda taşın altına ellerini koymalarını diliyoruz. Biz de belediye başkanları olarak destek vereceğimizi söylüyoruz' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARINIZDAN VAZGEÇİN

AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş da, 'Eskişehir'in var olan hizmetlerini ve yatırımlarını yok eden zihniyetin sonu mutlaka berbat olacaktır. Buradan Eskişehir'i temsil eden siyasi partilerimizi, milletvekillerimizi ve bu kararın arkasında olan siyasi iradeye sesleniyorum;bir an önce Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı'nn Zafer Havalimanı için feda edilmesi çalışmalarınızdan vazgeçin' dedi.
Editör: TE Bilisim