Bu yıl teması 'Havalimanı, Covid-19 ve Turizm' olarak belirlenen 12'nci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Sergisi Espark AVM'de açıldı.
Açılış programına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade katıldı. Burada konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 'Turizm Haftası'ndayız. Eskişehir zaten turizm potansiyeli artan bir şehir. Karikatür de aslında güzel bir iletişim tarzı. Herkese hitap eden bir iletişim tarzı. Sergiyi gezdik, hakikaten de çok farklı temalara değinilmiş. Bunun içerisinde covid de var, uçaklarımızdaki hijyen de var, iletişim var, kültür var. Güzel bir sergi. Eskişehir halkımız zaten bu tür etkinlikleri seviyor. Umarım halkımız için de beğeni kazanır' dedi.
Sergi ile ilgili bilgi veren Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir, 'Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde Turizm Haftası etkinlikleri kutlanmaktadır. Turizm Haftası'nın bu yıl 46'ncısını coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyorsunuz dünya genelinde başlayan covid salgını yavaş yavaş etkisini yitirmeye, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte turizm sektöründe de önemli bir canlanma beklenmektedir. Bizler de Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak çeşitli programlarla faaliyetlerle haftamızı kutlamaya çalışıyoruz.Ülkemizdeki tüm turizm paydaşlarına bereketli bir yıl, sağlıklı ve huzurlu günler bekliyorum' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim