DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, ES TV'de yayınlanan Uyan Eskişehir programına konuk oldu. Ateş program yapımcısı Arif Anbar'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Eskişehir teşkilatlanması ile ilgili konuşan Ateş, 'Şu anda merkezde 300'ü aşkın üyemiz var. Kırsalda 4 ilçede örgütlendik. Teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor; Mahmudiye, Çifteler, Sivrihisar, Mihalgazi. Bu arada şu anda süren hatta bu ay da süren iki ilçe de daha örgütleneceğiz. İşin zor tarafındayız. İl kongresini yapabilmek için ilçe teşkilatlanmasını bitirmemiz lazımdı. Onu yaptık. Hedefimiz bütün ilçelerde teşkilatlanmak... Hazirana kadar tamamlanması isteniyor. Biz de o yönde çalışıyoruz. DEVA partisine gönül vermiş, kentimiz için ilçe için çaba sarf edecek arkadaşlarda zorluğumuz yok. Örgütlenme çalışması yapmadan duyup gelenler var. Ama bazıları da mahalle baskısından gelemiyor. Ama çalışacağız, çabalayacağız. Eskişehir'de bu hareketi büyüteceğiz. Memleketin ihtiyacı var. Seçimlere hem yerelde hem genelde gireceğiz. Milletvekilleri kazanacağız, belediye başkanlıkları kazanacağız' diye konuştu.
ADAY ÇIKARTMAK İSTİYORUM
'CHP ile seçimlerde ittifak kurulduğunu düşünün ve sizlere şimdiki mevcut başkanları desteklemeniz istenirse ne yaparsınız?' sorusunu yanıtlayan Ateş, 'Partimin politikaları önemli ama ben genel başkanıma Eskişehir'i her yönüyle anlattım yine de anlatırım. Ama genel merkezin politikaları bizi bağlar. Bütün noktalarında aday çıkartacağız. Biz şu anda ittifakı düşünmüyoruz. Bizim genel merkezimizin de bunun telaffuz edildiğini duymadım. Biz kendi partimizin bir an evvel bütün kitlelere ulaşması için çalışıyoruz. Biz bir kitle merkeziyiz. Herkese hitap eden bir partiyiz. Zaten katılımlar bunu gösteriyor. Biz kendi kendimize seçime girip alma hedefi koyduk. Bu bugün söylenen bir şey. Ama ileride genel merkez ittifak kararı alır buna uyarız. Ama ben asla tasvip etmiyorum biz her yerde aday çıkartmak istiyoruz. Buna yetkin bir partiyiz' ifadelerini kullandı.
HAYAL KIRIKLIĞI VAR
Partilerine her kesimden katılım olduğunu kaydeden Ateş, 'AK Parti'den, CHP'den, MHP'den, İYİ Parti'den, Saadet Partisi'nden, BBP'den ve HDP'den partimize katılanlar var. Bu bizim kitle partisi olduğumuzu gösterir. Partimiz bir umut. Bu insanların partilerinden bir bıkkınlığı var hayal kırıklığı var. AK Parti ilk başlarda destek bulan çalışmaları vardı ama son 10 yıldır birçok olumsuzluk var. Bunlar insanları mevcut yönetimden uzaklaştırdı. Bunlar DEVA partisine teveccüh gösteriyorlar. CHP hem genelde hem yerelde muhalefette ama bir başarısı yok. Çok yazık değil mi? Onlarca seçim kaybedildi. Eskişehir'de yıllardır süren bir bıkkınlık da var. Yerel yöneticiler ellerinden geleni yapmış olabilirler ama eksikler bitmedi. Belediye başkanlarımızın gösterdiği çabanın hakkını veririz. Ama bazı eksiklikleri de söylemek lazım. Eksikleri söylemeyecek miyiz? Bizim eleştirilerimiz yapıcı eleştiri. Bunlara bakılacak ki eksikler giderilecek' dedi.
ŞAHSIMI MUTLU ETTİ
Ateş, 'Bizi tebrik etmek için CHP, İYİ Parti aradı DSP'li arkadaşımız geldi, HÜDA partisi ziyarete geldi. AK Parti aramadı. Belediye Başkanlarından Kazım Kurt hem kongreye geldi hem aradı. O tarz ilişkileri olan biri. Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç aramadı. İadeyi ziyaret için Kazım Kurt'a gideceğim. Ayrıca benim görev yaptığım bir yer. Onun kongremize katılması şahsımı çok mutlu etti' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim