Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Törene, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Önder, ESTÜ Rektörü Tuncay Döğeroğlu, şehit yakınları, gaziler ve yakınları katıldı.
VATANSEVERLİĞİN EŞSİZ ÖRNEKLERİ
Törende konuşan Vali Erol Ayyıldız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti'nin şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacağını söyledi. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında mücadelenin sürmekte olduğunu, milletimizin gazi ve şehitler vermeye devam ettiğini hatırlatan Ayyıldız, 'En zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini gösteren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şanlı mücadeleleri; vatanın bütünlüğü ve istiklali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun milletimizin neleri başarabileceğinin en bariz göstergesi olarak aydınlık yarınlarımıza yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir' dedi.
MİLLETİN BAŞ TACI
Ayyıldız, 'Türk Milleti olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; vatan ve millet uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş evlatlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Canlarının bir parçası olan evlatlarını kaybetmiş olmalarına rağmen 'Vatan sağ olsun' diyen şehit ve gazilerimizin aileleri, yakınları her zaman bu Milletin baş tacı olacaktır. Evladınızın, yakınlarınızın mukaddes anısına sunulan bu övünç madalyasını gururla taşıyınız.Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kıymetli gazilerimiz ile malul gazilerimize şifalar ve uzun ömürler diliyor; sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum' diye konuştu.
MADALYA VE BERATLAR TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, Şehit P. Bnb. Şevket Tombul, Şehit J. Uzm. Çvş. Yusuf Uyar ve Şehit J. Uzm. Onb. Tarkan Karaca'nın yakınları ile Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Levent Tutuk ve Gazi Tnk. Kd. Üçvş. Yücel Yalçınkaya'ya madalya ve beratlarını takdim etti.

Editör: TE Bilisim